Τραμπ: Η Γερμανία 'χρωστά τεράστια ποσά' σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ

President Donald Trump greets German Chancellor Angela Merkel outside the West Wing of the White House in Washington, Friday, March 17, 2017. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
President Donald Trump greets German Chancellor Angela Merkel outside the West Wing of the White House in Washington, Friday, March 17, 2017. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) AP

Μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τα έβαλε ξανά με τις "πλαστές ειδήσεις" και εξαπέλυσε την επίθεσή του για τις αμυντικές δαπάνες του Βερολίνου

Η Γερμανία "οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά" στο ΝΑΤΟ και στις Ηνωμένες Πολιτείες που της "παρέχουν πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή προστασία", ανέφερε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την επομένη της συνάντησής του με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Σε δύο αναρτήσεις του στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος γράφει πως "η Γερμανία οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πληρωθούν περισσότερα για την πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία!".

Στο πρώτο tweet του είχε αρχίσει λέγοντας ότι είχε μια "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ" συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο χθες στην Ουάσινγκτον, αντίθετα με αυτό που πολλοί παρατηρητές είδαν ως μια τεταμένη συνάντηση η οποία υπογράμμισε τις διαφορές ανάμεσα στους δύο ηγέτες ιδιαίτερα όσον αφορά το εμπόριο ή τη μετανάστευση.

"Παρά τα όσα περιμένατε από την πλευρά των ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Είχα μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ", έγραψε ο πρόεδρος από την πολυτελή κατοικία του στη Φλόριντα όπου περνάει το Σαββατοκύριακο, προτού εξαπολύσει την επίθεσή του για τις αμυντικές δαπάνες του Βερολίνου.

Ωστόσο η Μέρκελ είχε διαβεβαιώσει τον Αμερικανό πρόεδρο πως η Γερμανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της στο 2% του ΑΕΠ της κατά την πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο που είχαν χθες.

"Δεσμευόμαστε σήμερα σε αυτό τον στόχο του 2% (του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος - ΑΕΠ) έως το 2024", δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες.

(Φωτογραφία: AP Images)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέρκελ-Τραμπ: Συγκλίσεις και ηχηρές διαφωνίες

Βίντεο: Όταν ο Τραμπ αρνήθηκε χειραψία στην Μέρκελ

Συνάντηση Μέρκελ - Ιβάνκα Τραμπ: Τι κάνεις εσύ εδώ;

SHARE:

24Media Network