Τραμπ: Οι πολίτες του Ιράν διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση τους χρηματοδοτεί την τρομοκρατία

Τραμπ: Οι πολίτες του Ιράν διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση τους χρηματοδοτεί την τρομοκρατία
President Donald Trump turns to talk to the gathered media during a Christmas Eve video teleconference with members of the mIlitary at his Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Fla., Sunday, Dec. 24, 2017. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP Photo/Carolyn Kaster

Στο μεταξύ, περιορισμούς στην πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Telegram και Instagram επέβαλαν εκ νέου οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράν

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν δείχνουν ότι οι πολίτες της χώρας διαφωνούν με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας εκ μέρους της Τεχεράνης, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Με ακόμη μία ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τραμπ έκανε λόγο για μεγάλες διαδηλώσεις στο Ιράν.

«Οι πολίτες τελικά κατανοούν πώς κλέβουν και διασκορπίζουν τα χρήματα και τον πλούτο τους στην τρομοκρατία. Φαίνεται ότι δεν θα το ανεχθούν άλλο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν πολύ στενά την κατάσταση, για πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Τα καταπιεστικά καθεστώτα δεν αντέχουν για πάντα»

Το Σάββατο, σε ακόμη μία τοποθέτησή του μέσω Twitter, ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι «όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως οι καλοί πολίτες του Ιράν επιθυμούν μια αλλαγή», ενώ υπογράμμισε ότι «τα καταπιεστικά καθεστώτα δεν μπορούν να αντέξουν για πάντα».

Επεσήμανε, δε, ότι αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ηγέτες του Ιράν πέρα από την «τεράστια στρατιωτική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών», είναι ο ίδιος ο ιρανικός λαός.

Στο μεταξύ, περιορισμούς στην πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Telegram και Instagram επέβαλαν εκ νέου οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράν την Κυριακή, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, τη στιγμή που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα