Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων – Η Αθήνα έχει χάσει τα λογικά της

Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων – Η Αθήνα έχει χάσει τα λογικά της
Μ. ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ενώ σχολίασε πως "η Αθήνα έχει χάσει τα λογικά της"

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε πάνελ για την τουρκική εξωτερική πολιτική.

“Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων” διαμήνυσε, τονίζοντας ότι η Άγκυρα “δεν αποδέχεται το τετελεσμένο γεγονός που την έχει φυλακίσει στις ακτές της”, προσθέτοντας ότι “οι ελληνικές αξιώσεις στον εναέριο χώρο είναι παράδοξες”.

“Να ξεκαθαρίσω κάτι: όχι μόνο στα 12 μίλια, δεν θα επιτρέψουμε τη μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων, ούτε ένα μίλι. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε έστω κι ένα μίλι παραπάνω κι ας είναι μικρότερη η επέκταση.

Δεν δεχόμαστε ένα τετελεσμένο που θα μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μας εγκλωβίσει στις ακτές μας, θα προκαλέσει ζημιά στα νόμιμα και ζωτικά μας συμφέροντα. Ισχύει και σήμερα η απόφαση που έχει πάρει το Κοινοβούλιο μας στις 8 Ιουνίου του 1995 ως απάντηση σε αυτήν απειλή”, σημείωσε.

“Η Αθήνα έχει χάσει τα λογικά της”

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στους ισχυρισμούς περί ελληνικής επίθεσης στην Τουρκία, λέγοντας ότι “η Αθήνα έχει χάσει τα λογικά της”.

«Οι Έλληνες ξέρουν τι σημαίνει να είναι αντιμέτωποι με την Τουρκία. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι ειλικρινής», τόνισε.

Παράλληλα, δεν δίστασε να κάνει ευθεία επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, λέγοντας, “ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα επικεντρωθεί στη θετική ατζέντα, αλλά δεν κράτησε την υπόσχεσή του. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Συνέχιζουν να μιλάνε εναντίον μας, ειδικά ο Δένδιας”

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Τσαβούσογλου ήρθαν λίγες μέρες μετά την υπογραφή του “τουρκολιβυκού μνημονίου”, μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στα ύδατα της Λιβύης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα