Τζορτζ Φλόιντ: Εγγύηση 1,25 εκ. δολαρίων όρισε το δικαστήριο στον δολοφόνο του

Τζορτζ Φλόιντ: Εγγύηση 1,25 εκ. δολαρίων όρισε το δικαστήριο στον δολοφόνο του

Ο Ντέρεκ Σόβιν εμφανίστηκε μέσω video στο δικαστήριο. Μέχρι και 1,25 εκατομμύρια δολάρια ορίστηκε η εγγύηση.

Στο δικαστήριο, μέσω οθόνης, εμφανίστηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, Ντέρεκ Σόβιν, μετά την αναβολή που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα η δίκη του.

Ο επί 19 χρόνια αστυνομικός στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, συμμετείχε στην αρχική του ακρόαση μέσα από τη φυλακή, εκεί όπου βρίσκεται από τις 29 Μαΐου, όταν και συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία δολοφονία δευτέρου βαθμού που επισύρουν φυλάκιση 40 ετών.

Η εγγύηση που ορίστηκε για τον Σόβιν ανέρχεται στα 1,25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αρχικά, η εγγύηση είχε οριστεί στις 500.00 δολάρια.

Η υπεράσπιση δεν αντιτάχθηκε στην πρόταση της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο πρώην αστυνομικός ζήτησε να του γνωστοποιηθούν διάφορες αποδείξεις και πληροφορίες. Μεταξύ των αιτημάτων που υπέβαλε ήταν και να παραστεί στη δίκη του οποιοσδήποτε του πήρε δείγμα αίματος και ούρων.

Αρχικά ο Σόβιν είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όμως το κατηγορητήριο στη συνέχεια διευρύνθηκε και μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία χωρίς πρόθεση. Αν κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 40 ετών. Οι τρεις πρώην συνάδελφοί του που συμμετείχαν στη σύλληψη κατηγορούνται για συνέργεια σε φόνο.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 29 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα