Βατικανό: Άνοιξε ξανά η βασιλική του Αγίου Πέτρου

Βατικανό: Άνοιξε ξανά η βασιλική του Αγίου Πέτρου
Άνοιξε και πάλι η βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό AP

Οι επισκέπτες που έσπευσαν στην καρδιά του Βατικανού, τήρησαν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, θερμομετρήθηκαν και απολύμαναν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Η βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό στην Ιταλία, η οποία παρέμενε κλειστή από τις 10 Μαρτίου, άνοιξε και πάλι τις πύλες της σήμερα γύρω στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) με τα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παρουσία πολυάριθμων αστυνομικών που φορούσαν μάσκα, λίγοι επισκέπτες έκαναν ουρά τηρώντας απόσταση περίπου δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον για να μπουν στη βασιλική, η οποία αποτελεί την καρδιά του Βατικανού, αφού προηγουμένως θερμομετρηθούν και απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Σημειώνεται ότι από σήμερα, Δευτέρα (18/05), άρχισαν ξανά οι λειτουργίες στις εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Πέτρου. Τηρείται, όμως, αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, με την θεία κοινωνία να δίδεται από τον ιερέα στα χέρια των πιστών, χωρίς αγιασμό και με περιορισμό στον αριθμό των πολιτών που θα εισέρχονται στον ναό.

Άνοιξε και πάλι η βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό AP

Καφέ, εστιατόρια, μουσεία και κομμωτήρια ανοίγουν ξανά στην Ιταλία

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (18/05) άνοιξαν, επίσης, καφέ και εστιατόρια, κομμωτήρια, κουρεία, μουσεία και βιβλιοθήκες, με την Ιταλία να κάνει ένα ακόμη βήμα επιστροφής στην προ κορονοϊού πραγματικότητα.

Από νωρίς το πρωί, η κίνηση σε όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις είναι σαφώς αυξημένη, με περισσότερους επιβάτες στο μετρό και τα λεωφορεία. Στα εμπορικά καταστήματα, η απόσταση ασφαλείας είναι ένα μέτρο και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό της περιφέρειας στην οποία διαμένουν, ενώ για τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ιταλοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 3 Ιουνίου. Η υπεύθυνη δήλωση για τις μετακινήσεις θα πρέπει να υπογράφεται από τους Ιταλούς πλέον μόνον για μετάβαση εκτός περιφέρειας.

Παράλληλα ανοίγουν οι οργανωμένες και οι ελεύθερες πλαζ. Η απόσταση ανάμεσα στην μια ομπρέλα θαλάσσης και την άλλη είναι τα τρία μέτρα, ενώ οι Ιταλοί θα μπορούν να πίνουν αναψυκτικά και οτιδήποτε άλλο μόνον καθήμενοι στην ξαπλώστρα τους. Έπειτα από δυο μήνες, τέλος, οι κάτοικοι της Ιταλίας μπορούν τώρα να ξανασυναντήσουν τους φίλους τους και εντός σπιτιού, αλλά συνεχίζουν να απαγορεύονται τα πάρτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα