Βίντεο-σοκ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Βίντεο-σοκ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας Μοράντι από δύο διαφορετικές κάμερες ασφαλείας - Καταγράφεται απορριμματοφόρο που διαφεύγει την τελευταία στιγμή - Το απόλυτο χάος σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοούμενων στη Γένοβα της Ιταλίας, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι.

Την Κυριακή βρέθηκαν οι σοροί και των τριών τελευταίων θυμάτων, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό της τραγωδίας στους 43 νεκρούς. Εννέα άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία και οι τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα πλάνα από δύο διαφορετικές κάμερες ασφαλείας.

Θυμίζουμε πως ένα τμήμα μήκους 200 μέτρων της γέφυρας κατέρρευσε την περασμένη Τρίτη, εν μέσω καταιγίδας, παρασέρνοντας τα οχήματα που την διέσχιζαν εκείνη την ώρα, ενώ τεράστια κομμάτια τσιμέντου και μετάλλων έπεσαν από ύψος 50 μέτρων.

Η οδογέφυρα αποτελούσε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α10 που συνδέει τη Γένοβα με τη Γαλλία. Υπεύθυνη για τη διαχείρισή της ήταν η εταιρεία Autostrade per l’Italia, μονάδα του κατασκευαστικού ομίλου Atlantia. Το Σάββατο η Autostrade δεσμεύτηκε ότι θα επενδύσει μισό δισεκατομμύριο ευρώ για να ξαναχτίσει τη γέφυρα και να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και όσους έχασαν τα σπίτια τους λόγω της κατάρρευσης.

Όπως αποκάλυψε η RAI, ο σχεδιαστής Ρικάρντο Μοράντι, είχε ζητήσει από το 1979 να συντηρηθεί η γέφυρα, 12 χρόνια μετά την ανέγερσή της. Ο Μοράντι αναφέρθηκε στις φθορές που είχε υποστεί από το 1979 εξαιτίας του θαλασσινού αέρα, που επιφέρει διάβρωση των υλικών και της μόλυνσης από το εργοστάσιο διαχείρισης χάλυβα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα