Βραζιλία: Διαδηλώσεις κατά Μπολσονάρου για τη διαχείριση του κορονοϊού

Βραζιλία: Διαδηλώσεις κατά Μπολσονάρου για τη διαχείριση του κορονοϊού
Περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Eixo Monumental, στο κέντρο της Μπραζίλια, κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Μπολονάρου, Έξω» youtube printscreen

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μπραζίλια, κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Μπολονάρου, Έξω».

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν εκ νέου σήμερα σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας αξιώνοντας την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου, τον οποίο επικρίνουν για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 223.0000 ανθρώπους στη χώρα.

Περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Eixo Monumental, στο κέντρο της Μπραζίλια, κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Μπολονάρου, Έξω», την ώρα που μια αυτοκινητοπομπή από δεκάδες οχήματα στήριζε την πορεία κορνάροντας.

«Λόγω της κακή διαχείρισης, βρισκόμαστε με περισσότερους από 220.000 νεκρούς, αρκετά με τον Μπολσονάρου, καθαίρεση τώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρουτ Βενσερέμος, μια ντραγκ κουίν και ακτιβίστρια ΛΟΑΤΚΙ.

Το σύστημα υγεία στο Μανάους, την πρωτεύουσα της πολιτείας Αμαζόνας, κατέρρευσε πριν από δύο εβδομάδες μετά την αύξηση των κρουσμάτων της covid-19. Η έλλειψη οξυγόνου στα νοσοκομεία οδήγησε στη μεταφορά περισσότερων από 350 ασθενών σε άλλες πολιτείες.

Ορισμένοι ειδικοί διαβεβαιώνουν πως η κρίση οξύνθηκε εν μέρει λόγω του νέου στελέχους του ιού, που εντοπίστηκε στην Αμαζονία, ωστόσο πολλοί Βραζιλιάνοι θεωρούν την κυβέρνηση υπεύθυνη για καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση Μπολσονάρου επικρίνεται για λάθη στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, που ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες με μόλις 12,8 εκατομμύρια δόσεις δύο εμβολίων (του κινέζικου CoronaVac και του βρετανικού τηςAstraZeneca), σε μια χώρα 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα