Βραζιλία: Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε από την κυβέρνηση

Βραζιλία: Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε από την κυβέρνηση
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέρζιου Μόρου AP

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέρζιου Μόρου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, κατηγορώντας τον πρόεδρο Ζ. Μπολσονάρου για 'πολιτικές παρεμβάσης' στη δικαιοσύνη.

Ο εξαιρετικά δημοφιλής υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας Σέρζιου Μόρου ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατηγορώντας τον ακροδεξιό πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου για πολιτική παρέμβαση στο έργο και τις εξουσίες της δικαιοσύνης και στην επιβολή του νόμου.

Ο Μόρου τόνισε πως ο Μπολσονάρου επέμενε να απολύσει τον αρχηγό της ομοσπονδιακής αστυνομίας Mαουρίσιου Βαλέισου, χωρίς ωστόσο να συμφωνήσει προηγουμένως για την αντικατάστασή του με ένα πρόσωπο παρόμοιων τεχνικών προσόντων. Ο 47χρονος Μόρου, αναδείχθηκε πολιτικά ως υπέρμαχος της διαφάνειας στο γνωστό σκάνδαλο διαφθοράς «Γρήγορο Πλύσιμο» (Lava Jato) στη Βραζιλία, καθώς ως δικαστής ηγείτο της εκτεταμένης έρευνας.

Η παραίτησή του έρχεται να προστεθεί στην απόλυση από τον Μπολσονάρου –πριν οκτώ ημέρες– ενός άλλου δημοφιλούς μέλους της κυβέρνησής του, του Υπουργού Υγείας Λουίζ Ενρίκε Μαντζέτα, ο οποίος τασσόταν υπέρ των μέτρων περιορισμού του πληθυσμού, σε αντίθεση με τον πρόεδρο, που δεν ήθελε να σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα