Βρετανία: Σε ετοιμότητα ο στρατός για διευκόλυνση στη διανομή καυσίμων

Βρετανία: Σε ετοιμότητα ο στρατός για διευκόλυνση στη διανομή καυσίμων
AP Photo/Frank Augstein

Τουλάχιστον 150 οδηγοί του στρατού περοετοιμάζονται να πιάσουν το τιμόνι βυτιοφόρων ώστε να παραδώσουν καύσιμα στα πρατήρια, οι αντλίες των οποίων στέρευψαν, λόγω έλλειψης οδηγών.

Σε ετοιμότητα έθεσε τον στρατό η βρετανική κυβέρνηση ωστε να αντιμετωπιστεί η οξεία κρίση με τα πρατήρια υγρών καυσίμων οι αντλίες των οποίων έχουν αδειάσει. Τουλάχιστον 150 οδηγοί στρατιωτικών οχημάτων ετοιμάζονται να εκπαιδευτούν ωστε να οδηγήσουν βυτιοφόρα προκειμένου  να παραδώσουν εφοδιάσουν με καύσιμα τα πρατήρια.

Η βρετανική κυβέρνηση προχώρησε την κίνηση αυτή σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών, η οποία οδήγησε και σε σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εστιατορίων.

Τα αποθέματα καυσίμων είναι άφθονα αλλά δεν υπάρχει τρόπος να παραθοδούν στα πρατήρια και η προειδοποίηση για έλλειψη προμήθειας καυσίμων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οδήγησε σε αγορές πανικού. Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν έξω από πρατήρια με τους οδηγούς να περιμένουν επί ώρες για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ. Αποτέλεσμα ήταν να εξαντληθούν τα καύσιμα σε αρκετές πόλεις της Βρετανίας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από την ανακοίνωση των εταιρειών BP και Esso τη νύχτα της Πέμπτης ότι δεν είναι σε θέση να ανεφοδιάσουν όλα τα πρατήριά τους λόγω έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τον σχεδιασμό της για την έκδοση visa σε 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών, ανέστειλε προσωρινά τους νόμους περί ανταγωνισμού καλώντας τις εταιρείες καυσίμων να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος και καλεί πίσω πρώην οδηγούς ως πρόσθετο μέτρο για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version