Βρετανία: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον AP

Ο βρετανός πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά δεν θα επιστρέψει αμέσως στα καθήκοντά του

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξήλθε από το νοσοκομείο που νοσηλεύονταν στο Λονδίνο, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Ακολουθώντας τις συμβουλές της ιατρικής ομάδας του, ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του. Επιθυμεί να τους ευχαριστήσει όλους στο νοσοκομείοα St Thomaw για την ευφυή φροντίδα την οποία έλαβε» όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του.

Νωρίτερα ο Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου.
"Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Τους χρωστάω τη ζωή μου", ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 55χρονος πολιτικός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή με υψηλό πυρετό και πέρασε τρεις ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Την Πέμπτη μεταφέρθηκε και πάλι σε θάλαμο νοσηλείας.

"Είναι δύσκολο να βρω τα λόγια για να εκφράσω το χρέος που έχω απέναντι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που έσωσε τη ζωή μου. Οι προσπάθειες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη τη χώρα να μείνουν σπίτι αξίζουν πολλά.

Μαζί θα υπερνικήσουμε αυτή την πρόκληση, όπως έχουμε κάνει και με τόσες πολλές προκλήσεις στο παρελθόν", τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, λίγο μετά τη δημοσιοποίησή του εξιτηρίου του από το νοσοκομείο St Thomas στο Λονδίνο.

Ευχαριστίες στους γιατρούς από τη σύντροφο του Τζόνσον

Η Κάρι Σίμοντς, η έγκυος μνηστή του Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό, το οποίο βοήθησε τον Βρετανό πρωθυπουργό να ξεπεράσει την περιπέτεια του με την COVID-19.

"Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω αρκετά τους ανθρώπους του εθνικού συστήματος υγείας. Το προσωπικό στο νοσοκομείο St Thomas υπήρξε εξαιρετικό. Δεν θα μπορέσω ποτέ να σας το ξεπληρώσω και δεν θα σταματήσω ποτέ να σας ευχαριστώ.

Υπήρχαν κάποιες στιγμές την περασμένη εβδομάδα που ήταν πραγματικά μαύρες. Η καρδιά μου πηγαίνει σε όλες εκείνες τις παρόμοιες καταστάσεις, με ανθρώπους να ανησυχούν για τους αγαπημένους τους που είναι άρρωστοι.

Σας ευχαριστώ επίσης όλους για τα ευγενικά μηνύματα υποστήριξης που μου στείλατε. Σήμερα αισθάνομαι απίστευτα τυχερή", έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπόρις Τζόνσον, Νοσοκομεία, Κορονοϊός
SHARE: