Στο “κόκκινο” η Wall Street μετά τις απειλές Τραμπ κατά της Κίνας

Στο “κόκκινο” η Wall Street μετά τις απειλές Τραμπ κατά της Κίνας
Εικόνα από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης AP

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ απέρριψε την "εντολή" του Αμερικανού προέδρου προς τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα να ψάξουν αμέσως για εναλλακτικές λύσεις.

Ενισχύονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τις απειλές που εκτόξευσε νωρίτερα την Παρασκευή εναντίον της Κίνας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τους επενδυτές να φοβούνται μια κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 2,01% γύρω στις 20.10 (ώρα Ελλάδας) ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατέγραφε πτώση 2,49%, στις 7.792,75 μονάδες.

Λίγα λεπτά νωρίτερα πάντως, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ απέρριψε την “εντολή” του Τραμπ προς τις αμερικανικές εταιρείες να αρχίσουν να ψάχνουν αμέσως για εναλλακτικές λύσεις για τις δραστηριότητες τους στην Κίνα. “Μολονότι συμμεριζόμαστε την απογοήτευση του προέδρου (σ.σ. για τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε το Πεκίνο), πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη, εποικοδομητική δέσμευσή μας είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός”, ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής των διεθνών υποθέσεων του Επιμελητηρίου, Μάιρον Μπρίλιαντ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Ο χρόνος είναι καθοριστικής σημασίας. Δεν θέλουμε να δούμε περαιτέρω επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας”, πρόσθεσε, καλώντας και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σύντομα σε μια εμπορική συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα