Ένα μέλλον χωρίς τροχαία: Πώς να εκπαιδεύσουμε τους οδηγούς της επόμενης γενιάς

Διαβάζεται σε 4'
Ένα μέλλον χωρίς τροχαία: Πώς να εκπαιδεύσουμε τους οδηγούς της επόμενης γενιάς
Image by Freepik

Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας μήνας, στον οποίο να μην καταγράφονται εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα με δεκάδες νεκρούς και πολυάριθμους τραυματίες, έχει έρθει η ώρα να βρούμε άμεσες λύσεις, ώστε η χώρα να σταματήσει να χάνει μηνιαίως από ένα μικρό χωριό στην άσφαλτο.

Και το καλύτερο μέτρο, αναμφίβολα, είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση της νέας γενιάς, ώστε το φαινόμενο να αρχίσει σταδιακά να περιορίζεται και οι δρόμοι μας να γίνονται ασφαλέστεροι.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Anytime και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχουν ξεκινήσει μια στρατηγική συνεργασία για την προαγωγή και της σημασία της Οδικής Ασφάλειας, μέσω της υλοποίησης του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάν’ το Σωστά».

150.000 μαθητές

Το επίμαχο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από το 2009 και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 150.000 μαθητές (εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας), στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των ανηλίκων για τις αιτίες και τις συνέπειες των τροχαίων συμβάντων, προωθώντας τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης.

Σήμερα, το πρόγραμμα «Κάν’ το Σωστά» υλοποιείται σε 10 σχολεία της Αττικής και μέσα από ένα προηγμένο εκπαιδευτικό και διαδραστικό πλαίσιο, προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετέχουν και να εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού, όπως προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης αυτοκινήτου, καθώς και γυαλιά προσομοίωσης μέθης, που προσφέρουν πραγματικές εμπειρίες και ενισχύουν την αντίληψη των κινδύνων στους δρόμους.

Επιπλέον, η ανάπτυξη και παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού, όπως παρουσιάσεις και βίντεο, στοχεύουν στην ενεργό συμμετοχή και συζήτηση από και με τους μαθητές.
«Save the Day»

Και φέτος, η Anytime έρχεται να παράσχει σημαντική χείρα βοηθείας, υποστηρίζοντας και προωθώντας το «Καν’ το Σωστά», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Save the Day», η οποία επίσης προάγει την καλλιέργεια μιας θετικής οδικής κουλτούρας, μέσω της υλοποίησης δράσεων και ενημερωτικών εκστρατειών.

Αυτή η σύμπραξη έχει ως μοναδικό στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για ένα ασφαλέστερο αύριο στους δρόμους της Ελλάδας και την προστασία των οδηγών του μέλλοντος.

Ήδη η Anytime έχει επεκτείνει σημαντικά την καμπάνια «Save the Day», φέρνοντας την ενημέρωση στους επιβάτες του αθηναϊκού μετρό και ντύνοντας το εσωτερικό των συρμών των γραμμών 2 και 3 με δυνατά μηνύματα, τα οποία αφορούν τις βασικές αιτίες ατυχημάτων και δυστυχημάτων: Υπνηλία, βιασύνη, χρήση κινητού, κατανάλωση αλκοόλ κ.α.

UNSPLASH

Όσοι περισσότεροι διαβάσουν τα μηνύματα του «Save the Day», τόσοι περισσότεροι είναι πιθανό να προσέξουν έστω και λίγο παραπάνω την επόμενη φορά που θα πιάσουν τιμόνι.

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Anytime και του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» μέσω των πρωτοβουλιών «Save the Day» και «Κάν’ το Σωστά» αποτελεί ένα ισχυρό βήμα προς την επίτευξη ενός κοινού στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την προστασία των νέων και τη δημιουργία μιας πιο ασφαλούς κοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα