Ποιο δελτίο ειδήσεων ήρθε πρώτο σε τηλεθέαση το Σεπτέμβρη;

Ποιο δελτίο ειδήσεων ήρθε πρώτο σε τηλεθέαση το Σεπτέμβρη;

Μήνας μεγάλων ανακατατάξεων στο τηλεοπτικό τοπίο ο Σεπτέμβριος, με τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Ποιος τηλεοπτικός σταθμός όμως κατάφερε να πάρει τα πρωτεία της ενημέρωσης;

Μπορεί η τηλεοπτική σεζόν να ξεκινά ουσιαστικά τον Οκτώβρη, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάζουν τα νέα τους προγράμματα κυρίως στον ψυχαγωγικό τομέα, οι εξελίξεις όμως στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ανάγκασαν όλα τα κανάλια να “φορτσάρουν” στα δελτία ειδήσεων από το Σεπτέμβρη.

Η διαδικασία της αδειοδότησης, το αποτέλεσμα αυτής, η αλλαγή στην τετράδα των μόνιμων υπερθεματιστών και η είσοδος Ιβάν Σαββίδη στους κατόχους τηλεοπτικής συχνότητας εθνικής εμβέλειας, αλλά και η ΔΕΘ απασχόλησαν τα δελτία ειδήσεων και την πολιτική επικαιρότητα. Ποιος όμως τηλεοπτικός σταθμός συγκέντρωσε τους περισσότερους τηλεθεατές;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen στην πρώτη θέση τον Σεπτέμβριο βρέθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα και στον σχολιασμό την Κάτια Μακρή. Να θυμίσουμε εδώ πως το κανάλι της Κηφισίας είναι το μόνο που προβάλει πλέον τις ειδήσεις στις 8 (για την ακρίβεια 19.50), αφού το MEGA δεν μεταδίδει δελτίο καθώς οι εργαζόμενοί του παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 6 μήνες.

Συγκεκριμένα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν πρώτο σε μερίδιο τηλεθέασης τόσο στο σύνολο με 19,8% όσο και στο δυναμικό κοινό 15 – 44 με 15,5%  τις καθημερινές απέναντι στα άλλα δελτία που προβάλλονταν πριν, αλλά και μετά από αυτό. Η μάχη των 19.00 αναδεικνύει σαφή νικητή για την ώρα τον Alpha, που με ποσοστό 19,5% βρίσκεται 4 μονάδες μπροστά από “Τα Νέα” του ΑΝΤ1 που προβάλλονται την ίδια ώρα, ενώ πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό βρίσκεται το ενημερωτικό μαγκαζίνο LIVE News του Epsilon. Διψήφια νούμερα για το δελτίο του ΣΚΑΙ στις 21.00 στο σύνολο, με το κανάλι του Φαλήρου να μένει κάτω από το 10 όμως στα νεανικά κοινά.

Αναλυτικά:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ STAR

ΣΥΝΟΛΟ: 19,8

15-44: 15,5

ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΟΛΟ: 19,5

15-44:15,3

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1

ΣΥΝΟΛΟ: 15,2

15-44:14,7

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

ΣΥΝΟΛΟ: 16,0

15-44:9,2

LIVE NEWS

ΣΥΝΟΛΟ: 6,1

15-44:5,2

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα