ΣΥΡΙΖΑ για Αυγή: Εξυγίανση εν λειτουργία – Το παρασκήνιο της απόφασης

ΣΥΡΙΖΑ για Αυγή: Εξυγίανση εν λειτουργία – Το παρασκήνιο της απόφασης
Εφημερίδα Αυγή ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Δεν κλείνει τελικά το καθημερινό φύλλο της Αυγής. Η απόφαση του πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρέχουν οι εξελίξεις για τη τύχη της “Αυγής”. Όπως έγινε γνωστό, δεν αναστέλλεται τελικά η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου. Στη συνεδρίαση του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ, που διήρκεσε περίπου 7 ώρες, υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τηλεδιάσκεψη, αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς.

Τα παραπάνω έρχονται μετά την παραίτηση του διευθυντή Άγγελου Τσέκερη και την συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι είπαν “όχι” στο κλείσιμο της Αυγής και ζήτησαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, το πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας.

Το παρασκήνιο της απόφασης

Της απόφασης για εξυγίανση της εφημερίδας «εν λειτουργία», προηγήθηκε αναλυτική συζήτηση για την οικονομική κατάσταση και εξετάστηκαν όλα τα σενάρια για το μέλλον της «Αυγής».

Τελικά μετά από πολύωρο διάλογο αποφασίστηκε ομόφωνα πως η διοίκηση της «Αυγής» έχει την στήριξη του οργάνου ώστε να προχωρήσει στην εξυγίανση της εφημερίδας και να πάρει τις «δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται». Σε αυτές περιλαμβάνονται και τυχόν απολύσεις εργαζομένων, ενώ έγινε λόγος για την ανάγκη εξάλειψης φαινομένων αργομισθιών και γενικότερα στρεβλώσεων όσον αφορά το προσωπικό.

Στο πολιτικό επίπεδο τώρα, ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως η λεγόμενη «Ομπρέλα», δηλαδή ο χώρος που αποτελείται από τους «53» και ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ενιαία στάση.

Η αρχική εισήγηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και προέβλεπε ακόμη και την αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της Αυγής, φέρεται να είχε την στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

 Μάλιστα όταν η συζήτηση προχώρησε και ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε νέα πρόταση για «εξυγίανση εν λειτουργία» και άλλα στελέχη από τον χώρο της «Ομπρέλλας» τάχθηκαν υπέρ αυτής της θέσης όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Βίτσας.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε έντονους ρυθμούς και τόνους με τον Νίκο Φίλη να προτείνει την τεθεί ξανά σε ισχύ το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και ταυτόχρονα να οριστεί μια επιτροπή στελεχών του κόμματος που θα εποπτεύει την διαδικασία εξυγίανσης. Μια πρόταση στην οποία πάντως δεν επέμεινε μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα