Μηχανή του Χρόνου: Η εκτέλεση του Μπενίτο Μουσολίνι από Ιταλούς παρτιζάνους

Μηχανή του Χρόνου: Η εκτέλεση του Μπενίτο Μουσολίνι από Ιταλούς παρτιζάνους

Τον συνέλαβαν πριν διαφύγει με την ερωμένη του στην Ελβετία και τους κρέμασαν σε κεντρική πλατεία του Μιλάνου. Προσοχή: Σκληρές εικόνες!

Από τη Μηχανή του Χρόνου:

Ο ηγέτης του φασιστικού κόμματος της Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι που διοίκησε με αυταρχικό τρόπο τη χώρα, για σχεδόν είκοσι χρόνια, δολοφονήθηκε στις 28 Απριλίου του 1945 στο Μιλάνο από Ιταλούς παρτιζάνους.

Tον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει προς την Ελβετία μαζί με την ερωμένη του Κλαρέττα Πετάτσι.

Ο δικτάτορας που οδήγησε την Ιταλία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν σύμμαχος του Χίτλερ, άρχισε να χάνει έδαφος, μετά την ήττα του στα ελληνικά βουνά της Ηπείρου.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» την αρχή του τέλους, του Μπενίτο Μουσολίνι και την εξευτελιστική δολοφονία του, μαζί με κάποιους συντρόφους του.

Τα πτώματά τους κρεμάστηκαν σε κεντρική πλατεία του Μιλάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Η Μάρθα Καραγιάννη δεν μπορούσε να σηκώνει τα πόδια της στο χορευτικά, η Καρέζη φόρεσε το αληθινό της νυφικό στην ταινία «Τζένη-Τζένη» και άλλες άγνωστες λεπτομέρειες από τον ελληνικό κινηματογράφο
Από ποιον βγήκε η φράση «κίτρινος τύπος»; Ο εκδότης που ενέπνευσε την ταινία «Πολίτης Κέιν». Κατασκεύαζε ειδήσεις και σκάνδαλα. Έβγαλε το Cosmopolitan, το Ηarpers bazaar και δεκάδες εφημερίδες
SHARE:

24Media Network