Ελ. Βενιζέλος: Γεμίζει ξανά με επιβάτες - 2,8 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Αφίξεις στο αεροδρόμιο Βενιζέλος
Αφίξεις στο αεροδρόμιο Βενιζέλος EUROKINISSI

Για πρώτη φορά μετά την έλευση της πανδημίας το αεροδρόμιο της Αθήνας δείχνει να παίρνει τα πάνω του για τα καλά. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Ενθαρρρυντική υπήρξε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος τον Μάρτιο καθώς η ψαλίδα με το 2019 έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 30%.

Πιο συγκεκριμένα κατά τον μήνα αυτό το αεροδρόμιο της Αθήνας το χρησιμοποίησαν 1,19 εκατ. επιβάτες. Αυτό το στατιστικό υπολείπεται κατά 28% σε σχέση με το 2019 όμως αν δούμε την αντίστοιχη περσινή επίδοση θα δούμε πως είχαμε μόλις 240 χιλιάδες επιβάτες.

ADVERTISING

Το γεγονός της υποχώρησης σε παγκόσμιο επίπεδο της πανδημίας έδωσε άμεσα καλύτερα αποτελέσματα στις επιδόσεις του αθηναϊκού αεροδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει σημαντικά αυξημένο πτητικό καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα με το έτος αναφοράς που είναι το 2019.

Εξίσου θετικό είναι το στοιχείο πως η επιβατική κίνηση ξεπέρασε για πρώτη φορά φέτος το 1 εκατομμύριο επιβάτες με τις προοπτικές για τον Απρίλιο όπου έχουμε το Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων να προμηνύεται ακόμα καλύτερα.

Η χρονιά ξεκίνησε με ένα αποκαρδιωτικό -44,5% σε σχέση με το 2019 όμως Φεβρουάριος και Μάρτιος μείωσαν αισθητά την διαφορά με -37% και -28%. Η ψαλίδα στους επιβάτες εσωτερικού τον Μάρτιο ήταν στο -22,1% ενώ στους επιβάτες εξωτερικού -30,6%.

Συνολικά, κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 2,8 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 36% σε σύγκριση με το 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 28,3%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 39,6%.

Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης είναι ότι το αεροδρόμιο μπήκε επίσημα στο τρίτο έτος παρουσίας της πανδημίας και δείχνει να ανακτά το χαμένο έδαφος με σταθερά βήματα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς θα πρέπει να συνυπολογίζουμε και τον αποσταθεροποιητικό παράγοντα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που έχει αντίκτυπο στις ροές από αυτές τις χώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αερομεταφορές, Κορονοϊός

24Media Network