Τι αλλάζει στην αγορά ακινήτων

Τι αλλάζει στην αγορά ακινήτων

Σκέφτεστε να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι; Οι συνθήκες είναι πλέον ευνοϊκές!

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά ακινήτου, τόσο στον τομέα της ιδιοκατοίκησης όσο και στον τομέα της επένδυσης κινούνταν με βραδύτερους ρυθμούς . Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο ιδιαίτερα για όσους σκοπεύουν να προχωρήσουν στην σημαντική απόφαση απόκτησης κατοικίας μέσω χρηματοδότησης. Η αγορά ακινήτων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άνοδο και είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι.

Ήδη φέτος έχουν γίνει πολλά βήματα για τη φορολογική ελάφρυνση, ενώ αναμένεται να δοθούν ακόμη περισσότερα κίνητρα στους αγοραστές. Με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις εξαγγελίες για περαιτέρω πτώση εντός του επόμενου έτους, οι καταναλωτές μπορούν να στραφούν και πάλι όχι μόνο στο ενδεχόμενο αγοράς, αλλά και στην κατασκευή νέας. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αναστέλλεται η επιβολή ΦΠΑ 24% για μεταβιβάσεις νεόδμητων ακινήτων (για όσους έχουν ήδη μια πρώτη κατοικία ή αγοράζουν εξοχική κατοικία) -καθώς και ο φόρος υπεραξίας- για τρία χρόνια, δίνοντας ώθηση στις επενδύσεις σε κατοικίες με άδεια οικοδομής μετά τον Ιανουάριο του 2006, αλλά και νέα πνοή στον κατασκευαστικό κλάδο.

Αντίστοιχα, μεγάλη διευκόλυνση περιμένει και όσους σκοπεύουν να ανακαινίσουν την υπάρχουσα κατοικία τους. Αν και ακόμη δεν έχουν ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες, οι κυβερνητικές εξαγγελίες μιλούν για έκπτωση φόρου 40-50% στις δαπάνες ενός νοικοκυριού για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων. Πρόκειται για μια πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, η οποία έγινε δεκτή, και θα ωφελήσει κάθε ιδιώτη που θέλει να ανακαινίσει το ακίνητό του, είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για επαγγελματική χρήση. Προσκομίζοντας τα παραστατικά των εξόδων, θα εισπράττει το 40-50% των εξόδων που έχει κάνει με τη μορφή πίστωσης στον λογαριασμό του στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, κι έτσι θα μπορεί με αυτά τα χρήματα να εξοφλεί τις φορολογικές του υποχρεώσεις, τωρινές ή μελλοντικές.

Τέλος, μια ακόμη πολύ σημαντική εξέλιξη στις αγοραπωλησίες ακινήτων είναι ο σταδιακός περιορισμός των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ήδη για τη μεταβίβαση δεν απαιτείται επίσκεψη στην εφορία προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς αρκεί μια εκτύπωση φορολογικής ενημερότητας που μπορεί ο καθένας να κάνει από το σπίτι του.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο δανεισμού μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα ανάμεσα σε εσάς και τα όνειρά σας για την απόκτηση ή αναβάθμιση κατοικίας ή στο πλάνο επενδύσεών σας. Οι συνθήκες γίνονται ευνοϊκότερες τόσο ως προς την χορήγηση ενός στεγαστικού δανείου, καθώς έχουν μειωθεί αισθητά τα επιτόκια χορήγησης, όσο και ως προς την αποπληρωμή. Η Eurobank προσφέρει ένα στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο που μπορεί να μείνει σταθερό για πάντα – είτε η αποπληρωμή γίνει σε τρία χρόνια είτε σε τριάντα – εξασφαλίζοντας την σιγουριά της σταθερής δόσης. Σε κάθε περίπτωση σας παρέχει την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς την σταθερή περίοδο που επιθυμείτε για 3, 5, 10, 15, 20, 25 ή και 30 χρόνια. Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει κόστος σε περίπτωση πρόωρης, μερικής ή ολικής αποπληρωμής. Μάλιστα, για την διευκόλυνση νέων ζευγαριών (ηλικίας έως 35 ετών), παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής μόνο των τόκων για τις πρώτες 6 δόσεις του δανείου. Σε όλη τη διαδικασία από την υποβολή της αίτησης μέχρι την εκταμίευση του δανείου είναι δίπλα σας ένας Σύμβουλος της Eurobank για να σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα σας. Το στεγαστικό σας δάνειο είναι πλέον κάτι που μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια για πάρα πολλά χρόνια –έως και τη λήξη του, χωρίς το άγχος των κυμαινόμενων επιτοκίων.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το ιδανικό σπίτι για τους περισσότερους ανθρώπους είναι αυτό που τους κάνει να αισθάνονται ηρεμία και ασφάλεια – είναι μια σταθερά που μπορεί να υποστηρίξει τα σχέδια για το μέλλον, να προσφέρει θαλπωρή στην οικογένεια και να αποτελεί το καταφύγιο στο οποίο θα βρίσκουν προστασία. Ένα σπίτι που θα φτιάξετε όπως εσείς το θέλετε, είτε από την αρχή είτε στην πορεία, μπορεί να σας προσφέρει τη σιγουριά και την ικανοποίηση που χρειάζεστε. Ένα στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο, μπορεί να σας διασφαλίσει την ηρεμία να προγραμματίσετε τη ζωή σας όπως σας βολεύει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version