Χρ. Μεγάλου: 2,2 δισ. νέα δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη εκταμιεύσει 2,2 δισ. ευρώ νέα δάνεια, το ήμισυ του φετινού στόχου, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος στην ομιλία του στο forum των Δελφών.

Νέα δάνεια ύψους 2,2 δις. ευρώ έχει εκταμιεύσει μέσα στη χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρ. Μεγάλου, ο οποίος εκτίμησε ότι το 2021 μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.

Μιλώντας σήμερα στο Delphi Forum πιο γίνεται ψηφιακά και στην ενότητα CEO Talks ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τη ρευστότητα στην οικονομία, παρέχοντας αναστολή πληρωμών σε δανειολήπτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, που πληρούν τα κριτήρια ενώ παράλληλα, έχει εκταμιεύσει ως σήμερα νέα δάνεια 2,2 δισ. ευρώ, καλύπτοντας το ήμισυ σχεδόν του στόχου των 4,9 δισ. ευρώ που είχε θέσει για το 2020.

Παράλληλα τόνισε ότι αλλαγές, όπως η ψηφιοποίηση της οικονομίας και η υιοθέτηση νέων συνηθειών, που υπό άλλες συνθήκες θα έπαιρνε χρόνια να υλοποιηθούν, έχουν συμβεί εν μία νυκτί και θα διατηρηθούν, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε κληθεί να διαμορφώσουμε την «επόμενη ημέρα», με έμφαση στην επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά το συντομότερο. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι οι μηχανισμοί και τα εργαλεία μεγάλου εύρους που έχουν διαθέσει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε ο κ. Μεγάλου.

Ανάκαμψη το 2021

Παράλληλα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι το 2021 μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, η οποία θα εισέλθει σε διατηρήσιμη αναπτυξιακή τροχιά για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στην άνευ προηγούμενου συγκυρία που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19 και η οποία επηρέασε τις ζωές όλων σε παγκόσμιο επίπεδο και οδήγησε σε επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων.

Στην Ελλάδα, επιδείξαμε προνοητικότητα και πετύχαμε να περιορίσουμε την πανδημία, ως αποτελέσμα των άμεσων πρωτοβουλιών που έλαβε η κυβέρνηση και οι υγιειονομικές αρχές, σημείωσε ο κ. Μεγάλου και επισήμανε ότι «επανέρχομαστε στην κανονικότητα, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό από ό,τι γνωρίζουμε».

Οι προκλήσεις είναι πολλές, αλλά η βελτίωση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την δουλειά που έχει γίνει, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι η χώρα θα ανταπεξέλθει επιτυχώς στην παρούσα συγκυρία, κατέληξε ο διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζες, Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
SHARE:

24Media Network