Δημοσίευμα - φωτιά: Γνώριζαν το κούρεμα και απέσυραν καταθέσεις συνεργάτες του Κύπριου προέδρου

Δημοσίευμα - φωτιά: Γνώριζαν το κούρεμα και απέσυραν καταθέσεις συνεργάτες του Κύπριου προέδρου
© 2013

Πληροφορίες για απόσυρση καταθέσεων από συνεργάτες του προέδρου της Κύπρου δύο εβδομάδες νωρίτερα από το "κούρεμα - φωτιά". Τι υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Φιλελεύθερος"

Τα τελευταία 24ωρα δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες που φέρουν συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και οικονομικούς παράγοντες, να έχουν αποσύρει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τεράστια ποσά από κυπριακές τράπεζες και να τα μετέφεραν στο εξωτερικό.

Παρά τις εξ αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων, αυτοί οι άνθρωποι γνώριζαν ότι βρισκόταν στο τραπέζι το επικείμενο "κούρεμα" στις καταθέσεις και ότι οι Γερμανοί θα πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να περάσει το "κούρεμα".

Οι πληροφορίες δεν είναι αόριστες, γι’ αυτό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβάλλεται να ζητήσει αμέσως πληροφόρηση από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που μπορεί να εξασφαλίσει αυτά τα στοιχεία, για το ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των κυπριακών καταθέσεων.

Αφενός για να διαπιστωθεί το βάσιμο αυτών των πληροφοριών που εμπλέκουν συνεργάτες του Προέδρου και αφετέρου για να ενημερωθεί ο κόσμος, τον οποίο ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν θα τον κρατά στο σκοτάδι.

Αναλυτικά το plan Β του Αναστασιάδη αν δεν ψηφιστεί το κούρεμα των καταθέσεων.

Πηγή: philenews.com

SHARE: