Έκτακτη συνάντηση Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους της τρόικας

Extraordinary Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on 9 May, 2016 /    Eurogroup,    ,  , ,  9  2016.
Extraordinary Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on 9 May, 2016 / Eurogroup, , , , 9 2016. SOOC

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης που είχαν οι επικεφαλής της τρόικας στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των ομάδων των δανειστών ενόψει της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων της δεύτερης δόσης των 2,8 δις ευρώ που αναμένεται να εκταμιευτούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Έκτακτη συνάντηση είχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των ομάδων των δανειστών.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χουλιαράκης συνατνήθηκαν με τον επικεφαλής της ομάδας της ΕΕ Ντέκλαν Κοστέλο, την επικεφαλής του ΔΝΤ Ντάλια Βελκουλέσκου και τον επικεφαλής του τμήματος δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΚΤ Φραντσέσκο Ντρούντι για τα προαπαιτούμενα της δεύτερης δόσης των 2,8 δις ευρώ που αναμένεται  να εκταμιευτούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, συζήτησαν για τη μετάβαση από τη πρώτη αξιολόγηση στη δεύτερη, και για τα προαπαιτούμενα της δεύτερης υποδόσης των 2,8 δις, ενώ το συντομότερο δυνατόν θα κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο.

SHARE:

24Media Network