Κυβερνητικός εμπαιγμός στους εργαζόμενους της Λάρισας: Απλήρωτοι εδώ και 50 μέρες

Διαβάζεται σε 2'
Καταστροφές στο Σωτήριο Λάρισας
Καταστροφές στο Σωτήριο Λάρισας INTIME @Γιάννης Λιάκος

Χωρίς έσοδα παραμένουν εδώ και 50 μέρες οι εργαζόμενοι στη Λάρισα που βγήκαν σε αναστολή εργασίας λόγω των πλημμυρών. Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμα να πιστώσει τα χρήματα που δικαιούνται.

Έχουν περάσει σχεδόν 50 μέρες από τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της Λάρισας που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας περιμένουν, μάταια μέχρι στιγμής, τα ποσά που αντιστοιχούν στην αναστολή της εργασίας τους, δηλαδή 534 ευρώ έκαστος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει πιστωθεί ούτε ένα ευρώ σε κανέναν! Οι υποχρεώσεις για τους εργαζόμενους τρέχουν (ενοίκια, ανελαστικές δαπάνες κτλ.) αλλά στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ο μήνας έχει εννιά (και όχι 24).

Ιδού καταγγελία που λάβαμε από βιομηχανικό εργάτη της εταιρίας Del Monte (εργοστάσιο παρασκευής κομπόστας): “Το εργοστάσιο πλημμύρισε. Μετά μας έβγαλαν σε αναστολή με 534 για 3 μήνες με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι θα πράξει τα δέοντα. Το εργοστάσιο έκλεισε 4 η 5 Σεπτέμβριου δεν θυμάμαι. Από τότε παραμένουμε απλήρωτοι. Στο εργοστάσιο είναι 3 βάρδιες από 100 άτομα. Πως ζούνε 2 μήνες τώρα αυτές οι οικογένειες;

Απευθύναμε το ερώτημα στο Υπουργείο Εργασίας, μάς είπαν ότι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους καθώς τα χρήματα πιστώνονται από το Υπουργείο Οικονομικών. Από το Υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει, προσώρας, μία ξεκάθαρη στάση. Τουτέστιν, καθυστέρηση στην καθυστέρηση.

Το σωματείο εργαζόμενων στα τρόφιμα και τα ποτά στη Λάρισα έκανε την Τρίτη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στη Λάρισα. Ουδέν νεότερο, από την Επιθεώρηση δεν έχουν κάτι να τους πουν.

Και να φανταστεί κανείς ότι πολλοί από τους εργαζόμενους είναι ταυτόχρονα και πλημμυροπαθείς, έχει υποστεί δηλαδή σημαντικές φθορές και το σπίτι τους, κάποιοι δεν μένουν καν σ’ αυτό.

Το μέτρο της αναστολής αφορά (στη χειρότερη των περιπτώσεων) εκατοντάδες εργαζόμενους στο νομό Λάρισας που είδαν τις επιχειρήσεις που εργάζονταν να κλείνουν λόγω των εκτεταμένων ζημιών. Το ποσό των 534 ευρώ δε δεν αντιστοιχεί ούτε στις πραγματικές αποδοχές τους, ούτε καν στον κατώτατο μισθό.

Αλλά ούτε και αυτό το έχουν πάρει μέχρι στιγμής γεγονός που δοκιμάζει νεύρα και αντοχές. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση… χθες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα