Λουκέτα εξπρές και συγχωνεύσεις στο Δημόσιο

ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ EUROKINISSI

Τον Αύγουστο έρχονται οι συγχωνεύσεις των πρώτων φορέων στο Δημόσιο. Η ανάλογη τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα

Μέσα στον Αύγουστο έρχονται οι συγχωνεύσεις αλλά και η κατάργηση των πρώτων 27 φορέων του Δημοσίου, σύμφωνα με την τροπολογία που αναμένεται να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και θα εισαχθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο απώτερος στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι έως τις πέντε Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στους εν λόγω 27 φορείς.

ADVERTISING

Σε αυτούς περιλαμβάνονται αθλητικά κέντρα, πολιτιστικοί οργανισμοί και το Ινστιτούτο Σεισμολογίας, ενώ σημειώνεται πως είναι εκείνοι οι φορείς οι οποίοι βρίσκονται στην αρχική λίστα του Θ. Πάγκαλου με τους 75 προς κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμούς.

Για τους υπαλλήλους των 27 αυτών φορέων προβλέπονται μετατάξεις στα εποπτεύοντα υπουργεία.

Επίσης, μέχρι το τέλους Αυγούστου θα αποφασιστεί και η συγχώνευση ή κατάργηση άλλων 11 μεγάλων φορέων -όπως είναι το ΙΓΜΕ, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ο ΟΔΔΥ, ο ΕΟΜΜΕΧ.

Πρέπει να επισημανθεί πως για τους χιλιάδες υπαλλήλους δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της απόλυσης, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος, καθώς όσοι δεν μπορούν να καλύψουν διάφορες θέσεις, πιθανότατα να οδηγηθούν στην έξοδο από την εργασία τους, μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Έρχονται απολύσεις στο δημόσιο"

SHARE:

24Media Network