Μονιμοποιούνται οι 40.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου

Μονιμοποιούνται οι 40.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου

Η δέσμευση και το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου

Μέσω επόμενου νομοσχεδίου της κυβέρνησης πρόκειται να μονιμοποιηθούν οι περίπου 40.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου. Η σχετική ρύθμιση που τελικά αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο πρόκειται να κατατεθεί σε επόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η δέσμευση αυτή αναλήφθηκε και από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο. Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύθηκε ότι θα φέρει σε επόμενο νομοσχέδιο και τη ρύθμιση, που επίσης αφαιρέθηκε από το υπό συζήτηση σ/ν, για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Όπως τόνισε κ. Κατρούγκαλος  «τα δύο μείζονα θέματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ενιαίας και μόνιμης θέσης εργασίας στο δημόσιο με την κατάργηση του θεσμού των ΙΔΑΧ και την εξομοίωση των ΙΔΑΧ με δημοσίους υπαλλήλους, αποτελούν δέσμευσή μας που θα έρθουν με τα επόμενα νομοσχέδια. Εγώ θα ήθελα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις να είχαν μείνει και σε αυτό το νομοσχέδιο. Η ΑΔΕΔΥ το ζήτησε και επειδή δεν ήταν για μεγάλο χρόνο ανηρτημένο στη διαβούλευση δέχτηκα το αίτημα αυτό, περιμένω όμως προτάσεις, ώστε να μπορέσουμε να τις έχουμε ει δυνατόν και στο επόμενο νομοσχέδιο», κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμα στην  aftodioikisi.gr:

Κοινωφελής – προσλήψεις: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις στους Δήμους – Η διαδικασία και τα κριτήρια

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις (ημερομηνίες)

Η γραφειοκρατία «χάλασε» το smart phone του Πέτρου Κόκκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network