ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οδηγούν σε απόλυση τουλάχιστον 1.100 δημοτικούς υπαλλήλους - Λαγός ο Γρηγοράκος

Με σύνθημα "όχι στις απολύσεις και στην κινητικότητα", οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος πρός την Βουλή, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013. Με αναμμένες τις σειρήνες των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και μοτοσυκλέτες, οι δημοτικοί αστυνομικοί συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Σημειώνεται πως οι δήμοι παρέμειναν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Με σύνθημα "όχι στις απολύσεις και στην κινητικότητα", οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος πρός την Βουλή, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013. Με αναμμένες τις σειρήνες των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και μοτοσυκλέτες, οι δημοτικοί αστυνομικοί συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Σημειώνεται πως οι δήμοι παρέμειναν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Περί σχεδίου της κυβέρνησης για απολύσεις στους δήμους κάνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ παρουσιάζοντας τα στοιχεία των υπαλλήλων προς κινητικότητα και των κενών θέσεων

Στην αποκάλυψη ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής από τους δήμους της χώρας  η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκύπτει ότι εντάσσονται στην κινητικότητα 1.500 υπάλληλοι, ενώ οι κενές θέσεις είναι μόλις 400, προχώρησε μιλώντας στο σκάι ο γενικός γραμματέας Γιάννης Τσούνης.

Όπως είπε ο κ. Τσούνης και από αυτό προκύπτει ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι να γίνουν απολύσεις στους δήμους. Χαρακτήρισε, δε, "λαγό" τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Πηγή: aftodioikisi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έγγραφο-"Φωτιά". Ποιοι δήμοι έχουν πλεονάζον προσωπικό

SHARE:

24Media Network