Eurobank: Δέσμη πρωτοβουλιών 750 εκατ. για τον τουρισμό

Eurobank: Δέσμη πρωτοβουλιών 750 εκατ. για τον τουρισμό
EUROKINISSI

Το πλέγμα δράσεων της Eurobank για στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Το πλέγμα δράσεων της Eurobank για στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Το πρώτο που κάναμε, υπογράμμισε, "ήταν να επικοινωνήσουμε με τους συνεργάτες μας στον τουρισμό. Αποτιμώντας τη συνολική εικόνα, προχωρήσαμε στην κάλυψη των άμεσων αναγκών. Εξασφαλίσαμε, λοιπόν, άμεση ρευστότητα, χωρίς καθυστέρηση για αυτό το πρώτο διάστημα, με όλα τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης για όλους τους πελάτες μας".

ADVERTISING

Όμως, υπογράμμισε, δεν θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν αρκετό. Όταν μια τράπεζα ορίζει τον εαυτό της ως Τράπεζα του Τουρισμού, πρέπει να κάνει πολλά παραπάνω. Σχεδιάσαμε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ένα πλήρες, αναλυτικό και επεξεργασμένο σε βάθος σχέδιο στήριξης του κλάδου.

Η γνώση μας για τον κλάδο, μας οδήγησε στη διαπίστωση ότι η στήριξη για την τρέχουσα περίοδο δεν θα ήταν επαρκής. Προχωρήσαμε, λοιπόν, με δική μας πρωτοβουλία στο πάγωμα της καταβολής δόσεων για εξόφληση κεφαλαιακών οφειλών για όλους τους ενήμερους πελάτες μας του ξενοδοχειακού κλάδου όχι μόνο για φέτος αλλά και για όλη την επόμενη χρονιά. Αναστολή καταβολών κεφαλαίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Πρώτη δόση το 2022.

Επιπλέον, οι πελάτες μας ξέρουν ότι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για τη σταδιακή επανεκκίνηση όσων το επιλέξουν φέτος αλλά και για ένα δυναμικό ξεκίνημα του χρόνου, το 2021. Μπορούν έτσι να διαπραγματευτούν με τους συνεργάτες τους, για παράδειγμα τους μεγάλους tour operators, και να ξεκινήσουν τις κρατήσεις για το 2021, χωρίς να αμφιβάλλουν εάν θα έχουν τα αναγκαία κεφάλαια για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους με τις σωστές προϋποθέσεις".

Ταυτόχρονα, ο κ. Καραβίας τόνισε ότι η Eurobank δεν ανέστειλε ούτε για μια στιγμή τη χρηματοδότηση επενδύσεων για τις οποίες είχε δεσμευτεί στον ξενοδοχειακό κλάδο. Οι εγκεκριμένες δανειοδοτήσεις αυτής της μορφής στη Eurobank φτάνουν τα 300 εκατ. ευρώ και συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Παράλληλα, η Eurobank εξασφάλισε ειδική προνομιακή τιμολόγηση για τους πελάτες μας που θα θελήσουν να πιστοποιηθούν με το ειδικό πρόγραμμα Covid Shield, το πρώτο ειδικά για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, σε συνεργασία με τον κορυφαίο οργανισμό TUV Austria.

Συνολικά, η δέσμη πρωτοβουλιών της τράπεζας είναι συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. «Εκτιμούμε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες -κι αν προκύψουν νέες, θα είμαστε και πάλι εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Καραβίας.

"Στην Τράπεζα, όταν δουλεύουμε για τον τουριστικό και τον ξενοδοχειακό κλάδο, αισθανόμαστε την ευθύνη μιας δέσμευσης. Αυτό εννοούσα όταν είπα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα στήριξης, ότι είμαστε η Τράπεζα του Τουρισμού κι όχι μόνο για τις ηλιόλουστες μέρες", υπογράμμισε.

Το 2020 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, όμως δεν είναι μια χαμένη χρονιά. Η χώρα μας ξεχώρισε με θετικό τρόπο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αξιοποίησε επικοινωνιακά την επιτυχία, βελτιώνοντας σημαντικά το brand name της χώρας. Το κέρδος είναι μεγάλο και κεφαλοποιήσιμο για το σύνολο της οικονομίας αλλά ιδιαίτερα για τον τουρισμό. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, τόνισε ο CEO της τράπεζας.

Ο τουρισμός θα είναι και στο μέλλον η οιονεί βαριά βιομηχανία της χώρας. Για τη Eurobank, η χρηματοδότησή του θα παραμείνει επιχειρηματική προτεραιότητα. Ήμασταν Τράπεζα του Τουρισμού στην οικονομική κρίση, όταν ο τουρισμός στήριζε την οικονομία. Είμαστε και σήμερα, που έχει ανάγκη στήριξης. Οι ηλιόλουστες μέρες θα ξαναέρθουν και θα είμαστε και τότε μαζί, κατέληξε ο κ. Καραβίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurobank, Τράπεζες
SHARE:

24Media Network