ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

ΕΝΦΙΑ: Μειωμένος κατά 30% για το 67% των φορολογούμενων

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατα τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, έδωσε παραδείγματα σε ο,τι αφορά τις μειώσεις στον φόρο ακινήτων ενώ χαρακτήρισε καινοτόμες τις αλλαγές για τις 120 δόσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.)

Κόντρα Σταϊκούρα - Τσακαλώτου για το φορολογικό νομοσχέδιο

"Τέλος στις περιόδους εύκολων και απατηλών ψευδαισθήσεων", είπε ο υπουργός Οικονομικών. Αντίδραση Τσακαλώτου για την ένταξη στην ίδια κλίμακα μείωσης φόρου όσων έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Ρύθμιση 120 δόσεων: Μπόνους με περικοπή προσαυξήσεων, μείωση δόσης και μικρότερο επιτόκιο

Με μπόνους στην διαγραφή προσαυξήσεων θα πριμοδοτούνται όσοι εξοφλούν εκ των προτέρων ή σε λιγότερες δόσεις τις οφειλές τους μέσω της ρύθμισης των 120 δόσεων στην εφορία. Τι περιλαμβάνει το "πακέτο" των αλλαγών.

"Τσουνάμι φόρων" ύψους 14,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου

"Τσουνάμι φόρων" ύψους 14,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης , μέχρι και τις 29 του μήνα ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και από τις 31 του μήνα ξεκινούν οι πληρωμές των φορολογικών υποχρεώσεων του 2019.

Ο Πέτσας απαντά στον Τσίπρα για τους φόρους και στην Αυγή για το ασφαλιστικό

Ο Πέτσας απαντά στον Τσίπρα για τους φόρους και στην Αυγή για το ασφαλιστικό

Δημοσίευμα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχολίασε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζοντας τις μειώσεις φόρων που σχεδιάζει η ΝΔ για το 2019-2020 και υποστηρίζοντας ότι με το γαλάζιο σχέδιο θα αυξηθούν οι συντάξεις.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή

Έρχονται βελτιώσεις για 120 δόσεις και μειώσεις στον ΦΠΑ

Οι δόσεις για τις επιχειρήσεις από τις 18 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά να αυξηθούν 24 για την πληρωμή τακτικών φορολογικών υποχρεώσεων και από 30 σε 36 για τις έκτακτες φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ προς τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ βαίνουν και τα ροφήματα.

Αφορολόγητο χωρίς πλαστικό χρήμα για εισοδήματα ως 6.000 ευρώ και πρόσφυγες

Αφορολόγητο χωρίς πλαστικό χρήμα για εισοδήματα ως 6.000 ευρώ και πρόσφυγες

Σε άλλες δύο κατηγορίες διευρύνεται η δυνατότητα να μπορούν να χτίσουν αφορολόγητο χωρίς να είναι απαραίτητο να συγκεντρώσουν το ελάχιστο όριο αποδείξεων από πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονική τραπεζική.

Φωτό αρχείου: Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Φορολογικές δηλώσεις: Ο "μαγικός" κωδικός 781

Ο κωδικός της φορολογικής δήλωσης που καλύπτει τεκμήρια, δεν επιβαρύνεται με φόρο εισοδήματος και εξαιρείται της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωσή του.

Στιγμιότυπο από την ΔΟΥ Τρικάλων

Νέο έντυπο Ε3 : Αναλυτική καταγραφή δαπανών με στόχο αυτόματες διασταυρώσεις

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το νέο έντυπο Ε3, που συμπληρώνουν κάθε χρόνο, μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, όσοι έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ποια στοιχεία πρέπει να συμπληρώσουν επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες.

Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος

ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος: "Βαρύς" ο Σεπτέμβριος για τους φορολογούμενους

Τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και δείχνουν αύξηση των οφειλετών τον Σεπτέμβριο.

Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού ΑΛέξη Τσίπρα στην 83Η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 24/7: Θα ζητήσουμε να μη μειωθεί το αφορολόγητο, ο Μητσοτάκης θα φέρει το ΔΝΤ

Για την μείωση του αφορολόγητου απάντησε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση του NEWS 24/7. Άφησε να εννοηθεί πως καθώς μεσολαβούν εκλογές εάν εκλεγεί ό ίδιος ξανά θα το διεκδικήσει και θα το πετύχει, θέτοντας το ερώτημα εάν θα έκανε το ίδιο ο πρόεδρος της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει σχέδιο Πινοσέτ

Λουκέτο

Επιχείρηση "Ιόνιο" της ΑΑΔΕ: Λουκέτα για αδήλωτη εργασία και "ξεχασμένες" αποδείξεις

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Υψηλή παραβατικότητα σε νησιά του Ιονίου διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συνεχίζονται οι έλεγχοι, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία.

Άνω των 8 εκατ. ευρώ η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη από τουριστικά καταλύματα

ΑΑΔΕ: Άνω των 8 εκατ. ευρώ η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη από τουριστικά καταλύματα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε 17.000 τουριστικά καταλύματα και στις προμήθειες που χρέωσε γνωστή πλατφόρμα κράτησης δωματίων σε ελληνικές επιχειρήσεις για τις κρατήσεις που γίνονται μέσω αυτής.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μείον 300 εκατομμύρια από βεβαιωμένους φόρους τον Ιούλιο

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ , τον Ιούλιο έπρεπε να καταβληθεί στο Δημόσιο ποσό φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων συνολικού ύψους 993,46 εκατ. ευρώ, όμως καταβλήθηκαν 690,66 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 69,52%.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Κοινωνική πρόκληση τα ελβετικά ή "χαλασμένα" POS και οι δήθεν "άδειες" βίλες

"Η διαρκής άνοδος του τουρισμού ενισχύει της ανάκαμψη της οικονομίας, το εισόδημα, την απασχόληση. Πρέπει να στηρίξει περισσότερο κ τα δημόσια έσοδα" αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τα όσα διαπίστωσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στη Μύκονο.

Apodixi please: Εκστρατεία ενημέρωσης τουριστών από την ΑΑΔΕ

Apodixi please: Εκστρατεία ενημέρωσης τουριστών από την ΑΑΔΕ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

"Όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες. Δεν υποχρεούστε να πληρώσετε εάν δεν λάβετε απόδειξη. Γι' αυτό, ζητήστε να πληρώσετε με κάρτα. Ζητήστε απόδειξη. Είναι τόσο απλό" λέει στους ξένους τουρίστες η ΑΑΔΕ μαθαίνοντας τους να ζητούν απόδειξη στα ελληνικά.