"Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέα βοήθεια", υποστηρίζει το SPD

"Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέα βοήθεια", υποστηρίζει το SPD

Για ανάγκη περαιτέρω βοήθειας στη χώρα μας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας SPD, καθώς δεν "βλέπει" επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014

Την εκτίμηση ότι η χώρα μας θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, η οποία και θα πρέπει να της χορηγηθεί, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας SPD, Κάρστεν Σνάιντερ.

"Φοβάμαι πως δεν θα είναι δυνατό για την Ελλάδα να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα (τέλος του 2014). Θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια και θα πρέπει να της χορηγηθεί" δήλωσε στη "Real News" ο Γερμανός πολιτικός.

Και πρόσθεσε: "Δύσκολες αποφάσεις έχουν αναβληθεί τόσο από Έλληνες όσο και από Γερμανούς πολιτικούς. Μια λύση πρέπει να περιλαμβάνει τόσο διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όσο και τόνωση της ανάπτυξης. Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, υπάρχουν ακόμα ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως το μέγεθος του δημόσιου τομέα ή οι αμυντικές δαπάνες".

"Οι απλοί άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ήδη συμβάλει τρομερά με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, καθώς και μέσω της αύξησης των φόρων. Όσον αφορά το πρόγραμμα προσαρμογής, σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο στους ώμους τους" σημείωσε, μεταξύ άλλων.

SHARE:

24Media Network