“Λερναία Ύδρα” η διαπραγμάτευση

“Λερναία Ύδρα” η διαπραγμάτευση
Στη φωτογραφία ο υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τα στελέχη της Τρόικα, Δευτέρα 10 Οκτ. 2011. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Δραματικό μήνυμα από τον υπουργό Οικονομικών μετά τη συνάντηση με την τρόικα. Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα

Ένα τέταρτο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Ε. Βενιζέλου με την τρόικα.

Στη συνέχεια όλοι αναχώρησαν με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθούν με τον Λ. Παπαδήμο.

“Η διαπραγμάτευση είναι τόσο σκληρή που κλείνουμε συνεχώς μέτωπα και ανοίγουν σε άλλο σημείο. Είναι σαν Λερναία Ύδρα” δήλωσε εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών, σε μία κυνική ομολογία των δυσκολιών των διαπραγματεύσεων, ίσως όμως και θέλοντας να αφήσει κάποιες μικρές αιχμές προς την τρόικα .

Ο υπουργός σημείωσε ότι διαπραγμάτευση συνεχίζεται, τόνισε ευθαρσώς πως η προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας συνεπάγεται πολύ μεγάλο κόστος .

Σε κανέναν, είπε, δεν αρέσει να κόβει μισθούς και συντάξεις.

Παράλληλα όμως εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ λέγοντας ότι κάποιοι πιστεύουν ότι συζητώντας μεταξύ μας διαπραγματεύομαστε και ζήτησε από άλλους “να αφήσουν τους εξυπνακισμούς”.

Πέραν όλων αυτών όμως, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, υπάρχει ένα κενό της τάξης των περίπου 600 εκ. ευρώ, το οποίο επιβάλλεται να καλυφθεί.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων δεν αποκλείεται να συζητηθεί η περικοπή όλων των κύριων συντάξεων, είπε το ίδιο στέλεχος. 

Διευκρίνισε επίσης ότι παρότι έχει βγει από το τραπέζι η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, εάν το μέτρο της περικοπής του κατώτατου μισθού “είναι πολύ σκληρό” τότε τα δύο αυτά μέτρα ενδέχεται να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Τί σημαίνει αυτό; Πως ουσιαστικά, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα επανέλθει στο τραπέζι το ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα