Λιανικό Εμπόριο: Στα 2,72 δις ο τζίρος τον Αύγουστο για μεγάλες επιχειρήσεις

Λιανικό Εμπόριο: Στα 2,72 δις ο τζίρος τον Αύγουστο για μεγάλες επιχειρήσεις
Κόσμος στην αγορά George Vitsaras / SOOC

Αύξηση 14,4% σε σχέση με τον Αύγουστο 2020 που είχε διαμορφωθεί σε 2,38 δισ. ευρώ και μείωση 13,7% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 3,15 δισ. ευρώ καταγράφει ο κύκλος εργασιών τον Αύγουστο εφέτος για τις επιχειρήσεις του τομέα λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων.

Σε 2,72 δισ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών τον Αύγουστο εφέτος για τις επιχειρήσεις του τομέα λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, σημειώνοντας αύξηση 14,4% σε σχέση με τον Αύγουστο 2020 που είχε διαμορφωθεί σε 2,38 δισ. ευρώ και μείωση 13,7% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 3,15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον τζίρο τους είναι:

-Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε ειδικευμένα καταστήματα (59,3%). Περιλαμβάνεται το λιανικό εμπόριο ειδών αρωματοποιίας, καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού.

-Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα (57,8%).

Στον αντίποδα, η δραστηριότητα Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε ειδικευμένα καταστήματα παρουσίασε μείωση 10,3%. Περιλαμβάνεται το λιανικό εμπόριο υφασμάτων, νήματος πλεκτικής, βασικών υλικών για την κατασκευή κιλιμιών, ταπήτων τοίχου ή κεντημάτων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ψιλικών, όπως βελόνες, κλωστές ραπτικής (ραφοκλωστές) κ.λπ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα