Οι Έλληνες έπαψαν να ελπίζουν

Η ΑΛΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ - ΖΗΤΙΑΝΟΙ, ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Η ΑΛΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ - ΖΗΤΙΑΝΟΙ, ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Οι Έλληνες, οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί είναι οι πιο απαισιόδοξοι της ΕΕ, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο. Μόνο το 24% των Ελλήνων θεωρεί πως τα πράγματα είναι ικανοποιητικά. Επιδείνωση ρεκόρ μέσα σε δύο μήνες

Διάχυτη είναι η απαισιοδοξία στο πρόσωπο των Ελλήνων καθώς σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα κακή και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Στους 27, ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν επίσης οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί (96%), οι Βούλγαροι ( 94%) και οι Πορτογάλοι ( 92%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Όπως είναι φυσικό, στον πλούσιο κοινοτικό Βορρά παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά απαισιοδοξίας : Σουηδοί 14%, Λουξεμβούργιοι 15% και Γερμανοί 20%.

Παράλληλα, το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, κάτι που συμμερίζεται το 68% των πολιτών στην ΕΕ.

Ανάλογα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν οι Πορτογάλοι (84%), οι Κύπριοι (80%), οι Βρετανοί (79%) και οι Γάλλοι με τους Ολλανδούς (76%). Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, μόνο το 24% των Ελλήνων (χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μαζί με την Ουγγαρία ) θεωρεί ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες (από 36% σε 24%) μέσα σε περίοδο μόλις δύο μηνών (το Νοέμβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδείνωση μεταξύ των 27, με τον κοινοτικό μέσο όρο να είναι στο -4%. Στον αντίποδα, το τελευταίο δίμηνο βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους διαπιστώνουν οι Σουηδοί (+5%), οι Λετονοί (+4%) και οι Δανοί (+3%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο κόκκινο η απαισιοδοξία για την οικονομία

Βυθισμένοι στην απαισιοδοξία οι Έλληνες

SHARE:

24Media Network