Οικονομολόγος ΣΕΒ: Η οικονομία σε ανάκαμψη για τρίτη χρονιά

Οικονομολόγος ΣΕΒ: Η οικονομία σε ανάκαμψη για τρίτη χρονιά
Το λογότυπο του ΣΕΒ Eurokinissi

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο Μιχάλης Μασουράκης, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6.

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο Μιχάλης Μασουράκης Επικεφαλής Οικονομολόγος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού:

“Η οικονομία για τρίτη χρονιά είναι σε ανάκαμψη και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό που αποτυπώνεται και στην απασχόληση. 

Η προεκλογική κατάσταση οδηγεί τους επενδυτές σε στάση αναμονής. Υπάρχει ανταγωνισμός των κομμάτων στην παραχολογία, αυτή η παρατεταμένη διαδικασία βλάπτει την οικονομία. Οσο περισσότερα μοιράζεις τόσες ψήφους αγοράζεις.

Αλλά αν αυτά ξεπερνούν τις αντοχές της οικονομίας θα τα βρεις μπροστά σου. Είναι ένα μενού παροχών το οποίο δεν ξέρει κανείς από πού ξεκινά και πού φτάνει. Ανακοινώνονται προσλήψεις που όμως δεν ξέρουμε ποια χρονιά θα γίνουν. Δεν έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία που προσπαθεί να πάει τη χώρα παρακάτω.

Αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα στους επενδυτές. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας καθυστερεί από το φόβο του πολιτικού κόστους λόγω της προεκλογικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να γίνει πλήρης άρση των capital controls παρόλο έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα