Σόιμπλε: Πρώτα η έγκριση από τους Θεσμούς και μετά η απόφαση από το Eurogroup

Συνεδρίαση του Ecofin την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Συνεδρίαση του Ecofin την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Για "ρεαλιστικές προσδοκίες" έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. "Λύση μόνο με την έγκριση των Θεσμών" το μήνυμά του

«Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει η ίδια. Οι τρεις Θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις προτάσεις από κοινού και να υποβάλουν κοινή πρόταση προς το Eurogroup, προκειμένου να ληφθεί απόφαση», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί απόρριψης των ελληνικών προτάσεων. Επισήμανε δε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στις Βρυξέλλες. «Δεν έχω ακούσει τι γίνεται στις Βρυξέλλες. Θα συνεδριάσει το Eurogroup το βράδυ και από εκεί θα δούμε τα επόμενα βήματα», τόνισε.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε ότι «έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας» για να συνεχίσει: «Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. Εργαζόμαστε για αυτήν. Πηγαίνουμε με ρεαλιστικές προσδοκίες στην συνάντηση σήμερα. Η τρεις Θεσμοί έχουν δείξει με την κοινή τους θέση μία εξαιρετικά γενναιόδωρη στάση απέναντι στην Ελλάδα και υποθέτω ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να κινηθεί».

Μένει "ακόμη μακρύς δρόμος" πριν η Ελλάδα καταλήξει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της, τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τους τρεις θεσμούς να διαφωνούν μεταξύ τους σε ό,τι αφορά τις ελληνικές προτάσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ, παρέπεμψε στην κοινή θέση των θεσμών, η οποία προέκυψε στη συνάντησή τους στο Βερολίνο, πριν από λίγες εβδομάδες.

«Υπήρξε η συνάντηση στην Καγκελαρία. Μετά από αυτήν οι τρεις θεσμοί ετοίμασαν μία κοινή θέση. Το μέτρο για αυτήν είναι και παραμένει η δήλωση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου. Αυτή την στιγμή διεξάγονται συνομιλίες με την ελληνική πλευρά», σημείωσε ο κ. Γιέγκερ και πρόσθεσε ότι έχει πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ ότι θα υπάρξει μία συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους θεσμούς το απόγευμα. «Οι θεσμοί συνεργάζονται. Στο τέλος μπορεί να υπάρξει μόνο λύση, την οποία συμμερίζονται και οι τρεις Θεσμοί και αυτό ισχύει ειδικά για το ΔΝΤ», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
SHARE:

24Media Network