Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο το κράτος θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία

Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο το κράτος θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία
Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Τον επόμενο μήνα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, συμφωνα με τον υπουργό Οικοκονομικών. Τι είπε για την ανακατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Νέο πακέτο μέτρων που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και την έναρξη λειτουργίας του μέτρου των επιστρεπτέων προκαταβολών προανήγγειλε ο υπουργός οικονομικών, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας. 

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι πέραν όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα, τον επόμενο μήνα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Όπως είπε, στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη με την απελευθέρωση της ρευστότητας και την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον επόμενο χρόνο θα γίνει επέκταση όλων των ευεργετημάτων σε μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων και εργαζομένων. Τον Απρίλιο το κράτος θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, ο υπουργός οικονομικών. Επιπλέον, τόνισε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να λειτουργούν και τα προγράμματα εγγυήσεων από την ΕΤΕΠ καθώς και η ανακατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε απολύτως την επιστολή των 8 ηγετών της Ευρωζώνης (μεταξύ των οποίων και ο κ. Μητσοτάκης) που ζητούν από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να συζητηθούν περισσότερα και πιο τολμηρά μέτρα για την ρευστότητα των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων. Παραδέχθηκε πάντως ότι στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup υπήρξε διαφωνία σε ότι αφορά την μορφή που θα πρέπει να έχουν τα εργαλεία ενίσχυσης των Ευρωπαϊκών οικονομιών αν και ,όπως είπε η συζήτηση συνεχίζεται ώστε να επιλεγούν οι κατάλληλες λύσεις. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version