Στο κυνήγι των επενδύσεων. Κάλεσμα Σαμαρά για ευρεία οικονομική συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν

ΑΘΗΝΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ Ι. ΑΛΙΓΕΦ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ Ι. ΑΛΙΓΕΦ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Υπέρ της κατασκευής ενός κάθετου διαδρόμου, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στα Βαλκάνια, την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, τάχθηκε, ο πρωθυπουργός. Συνάντηση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, με Έλληνες επιχειρηματίες

«Η Ελλάδα υλοποιεί ένα σημαντικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο προσφέρει σημαντικές δυνατότητες σε ξένους και Έλληνες επενδυτές» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρετίζοντας την συνάντηση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ με επιχειρηματίες.

«Με τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σταθερά εφαρμόζουμε και τη μεγαλύτερη διευθέτηση του χρέους που έχει γίνει ποτέ στη μοντέρνα οικονομική ιστορία για χώρα, έχουμε δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον για επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέραν αυτών της ενέργειας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια επισημαίνοντας πως μπορεί να υπάρξει μια πολυδιάστατη οικονομική συνεργασία με έμφαση και στο εμπόριο, τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων κλπ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεργασία που υπάρχει στους τομείς της ενέργειας φέρνοντας ως παράδειγμα την κατασκευή του αγωγού TAP αλλά και την απόκτηση της ΔΕΣΦΑ από την εταιρεία SOCAR.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία είναι η απόδειξη πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενεργειακή ασφάλεια και στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της κατασκευής ενός κάθετου διαδρόμου όπως επίσης και διασυνδέσεων, που θα μεταφέρουν στα Βαλκάνια και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη φυσικό αέριο που θα έρχεται από το Νότο στο Βορρά. Η Ελλάδα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα μπορεί να είναι το σημείο αφετηρίας αυτού του δρόμου που θα τροφοδοτείται από τον TAP όπως και από άλλες πηγές που είτε υπάρχουν είτε θα προκύψουν από την Ελλάδα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

TAP και ΔΕΣΦΑ στο τραπέζι της συνάντησης Σαμαρά-Αλίγιεφ

SHARE:

24Media Network