Θεσσαλία: Εκτπώσεις 20% σε προϊόντα για τους πλημμυροπαθείς

Θεσσαλία: Εκτπώσεις 20% σε προϊόντα για τους πλημμυροπαθείς
Το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλία 2023 Vaggelis Kousioras/AP Photo

"Η Κυβέρνηση θα παραμείνει αμετακίνητη στο ζήτημα της διασφάλισης των τιμών προκειμένου κανείς να μην σκεφτεί ότι μπορεί να κερδοσκοπήσει" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απεύθυνε αίτημα στα σούπερ μάρκετ και τις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία. Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά, όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και διεμήνυσε πως η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη στο θέμα των τιμών, ώστε να μη διανοηθεί κανείς να κερδοσκοπήσει στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

“Η Κυβέρνηση θα παραμείνει αμετακίνητη στο ζήτημα της διασφάλισης των τιμών προκειμένου κανείς, επαναλαμβάνω κανείς, να μην σκεφτεί καν ότι μπορεί να κερδοσκοπήσει σε βάρος των πολιτών που δοκιμάστηκαν από τις πρωτοφανείς αυτές καταστροφικές πλημμύρες” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ακόμη έκανε γνωστό, κατόπιν οδηγίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για να ελέγξουν την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Επιπλέον, η ΔΙΜΕΑ απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.

Η φιλοξενία των κατοίκων και το οδικό δίκτυο

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη πως στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, σχετικά με τη φιλοξενία των κατοίκων, όσοι επιθυμούσαν να παραμείνουν στα σπίτια τους -εφόσον δεν υπήρχε κίνδυνος- παρέμειναν εκεί, ενώ όσοι ζήτησαν να μεταφερθούν, απομακρύνθηκαν και έχει υπάρξει ειδική μέριμνα για την διάθεση χώρων φιλοξενίας των Δήμων ή της Περιφέρειας και ξενοδοχείων σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Καλαμπάκα.

Είπε ακόμη πως στον Βόλο έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, χώροι φιλοξενίας σε οικογένειες στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας.

Αναφορικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες μεταξύ Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων είναι ανοιχτές. Στην κυκλοφορία δόθηκε και ο άξονας Τρικάλων- Καρδίτσας.

Κλειστή παραμένει η Εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης λόγω του πλημμυρικού φαινομένου των προηγούμενων ημερών. Γίνονται εργασίες ούτως ώστε να επιστρέψει άμεσα στην κυκλοφορία.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει 4.592 διασώσεις, 807 από τις οποίες με εναέρια μέσα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα