Τι προβλέπει η “χρυσή” συμφωνία με Κατάρ

Τι προβλέπει η “χρυσή” συμφωνία με Κατάρ
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργου Γιώργου Παπανδρέου με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, και τον υπουργό Εξωτερικών, Σεΐχη Χάμαντ Μπιν Τζάσιμ Μπιν Τζάμπερ Αλ Θάνι,Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 (EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Έκλεισε η συμφωνία για την είσοδο του Κατάρ στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Δεκατρία εκατομμύρια μετοχές της European Goldfields πέρασαν στην Qatar Holding

Η Aktor Construction International ltd προέβη σε συμφωνία πώλησης 13 εκατομμυρίων μετοχών, δηλαδή 7,07% του μετοχικού κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (92,87 εκατομμυρίων ευρώ), της εταιρείας European Goldfields στην Qatar Holding.

Το ποσοστό συμμετοχής της Aktor Construction International ltd στην European Goldfields, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ελλάκτωρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη σημερινή συναλλαγή διαμορφώνεται σε 12,2% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με τιμή 13 δολαρίων Καναδά ανά μετοχή.

Η συμφωνία αυτή κρίθηκε σκόπιμη από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ, τόσο για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη φάση του έργου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όσο και για τη συμμετοχή της Qatar Holding στο συγκεκριμένο έργο ως στρατηγικού επενδυτή, με χορήγηση δανείου 600 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και αντίστοιχα με 150 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από τους υφιστάμενους μετόχους.

Η σημαντική αυτή επιχειρηματική κίνηση, όπως επισημαίνεται, αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την άμεση υλοποίηση ενός έργου το οποίο θα είναι σταθμός στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας και σηματοδοτεί την οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ της Ακτωρ ΑΤΕ και της Qatar Holding.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα