Συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας στον τουρισμό

Συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας στον τουρισμό
Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

Συνάντηση του Έλληνα υπουργού τουρισμού με εκπροσώπους της Γαλλίας.

Η περαιτέρω ενίσχυση του ισχυρού τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία ήταν το θέμα συνάντησης του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με το Προεδρείο της Ομάδας ελληνογαλλικής φιλίας της γαλλικής Γερουσίας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Didier Marie και τις αντιπροέδρους Françoise Dumont και Laurence Harribey.

Η γαλλική πλευρά εξήρε τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία συνέβαλαν στο να καταστεί η χώρα ένας ασφαλής προορισμός για τους Γάλλους που την επισκέφθηκαν την τελευταία διετία. Ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωσε τους Γάλλους γερουσιαστές ότι η Ελλάδα θα κινηθεί απαρέγκλιτα στο ίδιο μήκος κύματος και το 2022.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς τη σημασία που έχει για τον ελληνικό τουρισμό η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία συνοδεύεται από έργα υποδομής και στρατηγικές επιλογές που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ως μια μεγάλη ευκαιρία για ισχυρές και σύγχρονες υποδομές, που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα της Ελλάδας να δέχεται πιο πολλούς και πιο ποιοτικούς επισκέπτες.

Ο κ. Κικίλιας ανέπτυξε επίσης τον σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για τον θεματικό Τουρισμό, το city break, την κρουαζιέρα, τον χειμερινό Τουρισμό και την ανάδειξη εναλλακτικών προορισμών, με τη γαλλική πλευρά να υπογραμμίζει την πλήρη υποστήριξή της στις ελληνικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε για τη στρατηγική απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Όπως επισήμανε ο κ. Κικίλιας, «στρεφόμαστε σε ένα πιο βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, το οποίο λαμβάνει υπόψη του σειρά συντελεστών που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της αυθεντικότητας, τη σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, την ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη και έχει ως στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα