Υπ. Οικονομικών: Σε αναζήτηση 60.000 ΙΒΑΝ ιδιοκτητών για πληρωμές αποζημιώσεων ενοικίων

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας EUROKINISSI

Περίπου 60.000 ιδιοκτήτες δεν έβαλαν στο taxis στο ειδικό πεδίο το ΙΒΑΝ. Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι στόχος είναι οι πληρωμές να έχουν γίνει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ενημερωτικά μηνύματα μέσω mail θα στείλει η ΑΑΔΕ σήμερα, Τετάρτη (20/01), σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων, δικαιούχους αποζημιώσεων λόγω «κουρεμένων» ενοικίων, ξέχασαν να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους για να τους πιστωθούν τα σχετικά ποσά.

Να σημειωθεί ότι 60.000 ιδιοκτήτες είτε από λάθος είτε από αμέλεια δεν έβαλαν στο taxis στο ειδικό πεδίο το ΙΒΑΝ κι έτσι δεν μπορούν να πάρουν την χρηματική αποζημίωση 50% που τους έχει εκκαθαριστεί για τις απώλειες που υπέστησαν στα εισοδήματα τους.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Open ο υπουργός οικονομικών κύριος Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα θα ενημερωθούν τόσο αυτοί όσο και εκείνοι οι ιδιοκτήτες που πρέπει έχουν κάνει κάποιο λάθος στις δηλώσεις Covid προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διασταυρώσεις με όσα έχουν καταγράψει οι ενοικιαστές τους για τα ενοίκια Νοεμβρίου.

Στόχος για το Υπ. Οικονομικών όπως είπε ο κ. Σταικούρας είναι οι πληρωμές να έχουν γίνει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για τους ιδιοκτήτες που δηλώσουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού όσο και εκείνους που θα έχουν προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις στην αίτηση τους.

Να σημειωθεί ότι προβλέπεται και ένας νέος κύκλος πληρωμών μέσα στο Φεβρουάριο ενώ στόχος είναι στα μέσα του επόμενου μήνα να καταβληθούν και αποζημιώσεις για τα κουρέματα που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργείο Οικονομικών, ΑΑΔΕ
SHARE:

24Media Network