Άνοιγμα σχολείων: Εντοπίστηκαν περισσότερα από 15.000 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές

Άνοιγμα σχολείων: Εντοπίστηκαν περισσότερα από 15.000 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές
Άνοιγμα σχολείων μετά τις γιορτές ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Επιστροφή στα θρανία με πάνω από 15.000 κρούσματα το πρωί της Δευτέρας. Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των self test που διενεργήθηκαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Στα 15.547 είναι μέχρι στιγμής τα κρούσματα που ανιχνεύτηκαν μέσω των self test που διενεργήθηκαν σε μαθητές και καθηγητές ενόψει της σημερινής επιστροφής στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν ανιχνευθεί μέσω των self test περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα, τα οποία, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου “κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού” και που “δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν”.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο Παιδείας “κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς”.

Τέλος, επισημαίνεται πως πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι (τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον και οι εμβολιασμένοι)”.

Άνοιγμα σχολείων – Τι ισχύει από σήμερα:

  • 1. Ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, δηλαδή θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test την εβδομάδα που έρχεται αντί για δύο.
  • 2. Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, πάλι δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.
  • 3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα