Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Αντιδρούν για το πάγωμα των διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το καθεστώς εργασίας των «μονίμων» αναπληρωτών

Της Μίκας Κοντορούση

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, αλλά και τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, της ΟΙΕΛΕ και φοιτητικών συλλόγων. Ταυτόχρονα, τα συνδικαλιστικά όργανα εκπαιδευτικών καλούν σε διαμαρτυρία στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με βασικό αίτημα τους μόνιμους διορισμούς.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει πως η συγκέντρωση προγραμματίζεται ως αντίδραση στην εν λόγω πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων» αναπληρωτών. Η Ομοσπονδία θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να τα ενημερώσει για τις θέσεις της και να προγραμματίσει ειδική συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των διορισμών στην εκπαίδευση. Επίσης έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή ημερίδας την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018.

Για το λόγο αυτό προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00), ενώ καλεί τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν το απεργιακό πρόγραμμα κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε 24ωρη απεργιακή δράση καλεί και η ΔΟΕ με την σειρά της, με βασικό αίτημα τους μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ ακόμη ζητείται 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, στήριξη της ειδικής αγωγής, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία, υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, καθώς και εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Την κήρυξη στάσης εργασίας για την Παρασκευή, 16/3, από τις 12 μέχρι τη λήξη των μαθημάτων σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αναπληρωτών, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ που καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  για απουσία διαλόγου. Η ΟΙΕΛΕ, ανακοίνωσε πως  θα ζητήσει με επιστολή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να θέσει το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση μη απάντησης, ή άρνησης συνάντησης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να μεταβεί σύσσωμο την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Παιδείας για να επιδιώξει τη συνάντηση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα