ΔΟΕ: Το υπουργείο Παιδείας εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς

Στιγμιότυπο από συνέντευξη Τύπου της ΔΟΕ
Στιγμιότυπο από συνέντευξη Τύπου της ΔΟΕ EUROKINISSI

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει παρελκυστική στάση.

Με μία λιτή αλλά καυστική ανακοίνωσή της η ΔΟΕ καταγγέλλει τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το σύστημα διορισμών και με το κείμενό της που έφτασε στο alfavita.gr δηλώνει πως οι επικοινωνιακοί τακτικισμοί του υπ. Παιδείας φτάνει μέχρι του σημείου του εμπαιγμού των εκπαιδευτικών και την απαξιωτική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεών τους.

Η καταγγελία έγινε και με αφορμή την πρόσκληση συνάντησης με τον υπουργό στη Βουλή την ίδια μέρα που έχει ανακοινωθεί κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

«Λίγες μόλις ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών, οι επικοινωνιακοί τους τακτικισμοί  έφτασαν μέχρι του σημείου του εμπαιγμού των εκπαιδευτικών και της απαξιωτικής αντιμετώπισης των κινητοποιήσεών τους.

Μπροστά στην ανακοινωμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19/12, πρόσκληση για συνάντηση με τον Υπουργό στη Βουλή στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης.

Με απλά λόγια, ζήτησαν από τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. να αποδυναμώσουν την κινητοποίησή τους και να «διευκολύνουν» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου.

Καταδικάζουμε την παρελκυστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Δεν γινόμαστε συνεργοί στα σχέδιά τους. Η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

BeFooT: Δωρεάν Σεμινάρια από τους κορυφαίους chefs, pastry chefs, bartenders
Εξ αποστάσεως & δια ζώσης διήμερο σεμινάριο: Ο εκπαιδευτικός ως εμψυχωτής
Σεμινάριο για το χώρο της τάξης: Αναδιαμόρφωση και Μετάλλαξη
Πηγή: 

alfavita.gr

SHARE:

24Media Network