Κεραμέως: Ομόφωνη στήριξη της επιτροπής ειδικών για το άνοιγμα σχολείων

Κεραμέως: Ομόφωνη στήριξη της επιτροπής ειδικών για το άνοιγμα σχολείων
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI POOL APE ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Eurokinissi

Για το σχέδιο της κυβέρνησης στο άνοιγμα των σχολείων και τα επιστημονικά δεδομένα που δικαιολογούν αυτή την απόφαση, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Την ομόφωνη στήριξη της επιτροπής ειδικών στην απόφαση και το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης (30/4).

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως υπήρχαν και πιο τολμηρές προτάσεις για άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ωστόσο, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε με το πιο συντηρητικό σχέδιο, ενώ ανέφερε πως η απόφαση για την επαναλειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα ληφθεί προς το τέλος Μαΐου και θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού και από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αν η συνολική πορεία δεν είναι καθοδική δεν θα ανοίξουν.

Ο κ. Τσιόδρας χθες παρουσίασε τα αναλυτικά επιστημονικά δεδομένα που δικαιολογούν αυτή την σημαντική απόφαση. Ο καθένας, κάθε κόμμα, μπορεί να λέει ό,τι θέλει εδώ ακούμε τους ειδικούς… Είτε τους εμπιστευόμαστε από την αρχή της κρίσης, ή δεν τους εμπιστευόμαστε. Οι ειδικοί έχουν ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των εκπαιδευτικών δομών υπό προϋποθέσεις” σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Όσον αφορά στην προαιρετική χρήση μάσκας από τους μαθητές στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αν η χρήση μάσκας δεν γίνει σωστά, μπορεί να εγκυμονεί περισσότερους κίνδυνους. Ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας που είναι απαραίτητα στα σχολεία αναφέροντας ότι είναι καθ οδόν αντισηπτικά σε όλα τα σχολειά με προτεραιότητα την τρίτη λυκείου, θα γίνεται εξαερισμός καθώς και καθαρισμός δύο φόρες την ήμερα.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε πως ματαιώνονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και ότι η βαθμολόγηση θα γίνει στη βάση της βαθμολογίας των 4μηνων και της πορείας του μαθητή στη φετινή χρονιά. Πρόσθεσε, ακόμα ότι έχει ληφθεί μέριμνα και για εκπαιδευτικούς και μαθητές για συγκεκριμένες παθήσεις. Για τους μαθητές υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας βάσει ειδικού λόγου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα