Κεραμέως: Τεστ κάθε μέρα για μαθητές σε τάξη με κρούσμα

Κεραμέως: Τεστ κάθε μέρα για μαθητές σε τάξη με κρούσμα
Νίκη Κεραμέως George Vitsaras / SOOC

"Το εμβόλιο και οι αυξημένοι έλεγχοι, η διαφοροποίηση με την περσινή χρονιά" είπε η Νίκη Κεραμέως και διευκρίνισε τι θα γίνει αν βρεθεί θετικό κρούσμα σε σχολικό τμήμα.

Αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα. Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στις ανησυχίες που εκφράζονται για την αλλαγή στο πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος και διευκρίνισε:”Μιλάμε και για εργαστηριακά και για αυτοδιαγνωστικά, όλα δωρεάν από το κράτος”.

Επανέλαβε οτι με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, “δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, εφόσον υπάρχουν κρούσματα 50%+ 1″.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες, όταν ρωτήθηκε για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα.

Η υπουργός έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα.

Αναφορικά με το ζήτημα εγκατάστασης εμβολιαστικών κέντρων στα σχολεία όπως προανήγγειλε ότι θα συμβεί στα πανεπιστήμια, η Υπουργός διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση ωστόσο είναι περίπλοκο καθώς για τον εμβολιασμό των μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα