Κορονοϊός: Με μάσκα τα παιδιά και στο νηπιαγωγείο

Κορονοϊός: Με μάσκα τα παιδιά και στο νηπιαγωγείο
Nηπιαγωγείο. Eurokinissi

Αποδεκτή έκανε το υπουργείο Παιδείας την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για χρήση μάσκες σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης, ακόμα και στο νηπιαγωγείο, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μάσκες για όλους τους μαθητές, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τελευταία τάξη του λυκείου εισηγήθηκε η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας.

“Την αποδεχόμαστε” είπε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Alpha και παρέπεμψε για τις λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούην την ερχόμενη Δευτέρα, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που θα γνωστοποιήσει το υπουργείο για τη λειτουργία όλων των δομών εκπαίδευσης.

“Η χρήση μάσκας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για να θωρακιστούμε από την πανδημία”, τόνισε  η υπουργός Παιδείας.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιο πώς θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο  σε παιδιά 4 και 5 χρόνων ενώ δεν υπάρχει καμία νύξη για παροχή δωρεάν μασκών στα δημόσια σχολεία.

Για το άνοιγμα των σχολείων η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν, άν υπάρξει ανάγκη, όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της πανδημίας στην Ελλάδα.

H Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι μάσκα θα φορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές, ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, ότι θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και ότι θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, η υπουργός ανέφερε ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως και τον Ιούνιο, δηλαδή το κάθε πανεπιστήμιο θα επιλέξει τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως.

Από το νέο εξάμηνο, ωστόσο, οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων. Όπως ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως, οι διαλέξεις και τα μαθήματα έως και 50 ατόμων θα γίνονται δια ζώσης, ενώ οι υπόλοιπες εξ αποστάσεως.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως “η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών”. Σύστησε, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα, η οποία, όπως τόνισε, θα πρέπει να πλένεται καθημερινά.

Ταυτόχρονα, συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα