Κοσμητεία ΑΠΘ: Καταδικάζει τη βία κατά φοιτητών και ακαδημαϊκού

Κοσμητεία ΑΠΘ: Καταδικάζει τη βία κατά φοιτητών και ακαδημαϊκού

Ψήφισμα για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν, με αφορμή την συγκομιδή σκουπιδιών στο ΑΠΘ, εξέδωσε η Κοσμητεία του Ιδρύματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το βίαιο επεισόδιο σε βάρος καθηγητή και φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αποπειράθηκαν να καθαρίσουν το χώρο της Σχολής τους από τα συσσωρευμένα, λόγω απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων, σκουπίδια, καταδίκασε με ψήφισμά της η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής.

Το επεισόδιο σημειώθηκε τη Δευτέρα, 19/11, όταν α περγοί, μαζί με άλλους φοιτητές, αντέδρασαν στην εθελοντική προσπάθεια του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής, Μιλτιάδη Κωνσταντίνου και φοιτητών της Σχολής να συλλέξουν και να απομακρύνουν τα σκουπίδια , πρωτοβουλία την οποία και χαρακτήρισαν ως απεργοσπαστική.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία και κυνηγητό εντός της Σχολής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι μία φοιτήτρια, η οποία μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Στο ψήφισμά της η Κοσμητεία, που συνήλθε σήμερα για το θέμα ύστερα από πρόσκληση του κοσμήτορος Μιχαήλ Τρίτου, καταδικάζει τα φαινόμενα βίας που παρατηρήθηκαν στη Σχολή, εκφράζοντας παράλληλα την κατανόησή της για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Παράλληλα, εξουσιοδοτεί τον κοσμήτορα να μεταφέρει στις Πρυτανικές Αρχές τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία του Σώματος για την ασφάλεια των φοιτητών και εργαζομένων της Σχολής.

Το επεισόδιο καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο και το Πρυτανικό Συμβούλιο, ενώ ο πρύτανης του ΑΠΘ Ιωάννης Μυλόπουλος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση των γεγονότων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα