Νέες προσλήψεις στα σχολεία για Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Νέες προσλήψεις στα σχολεία για Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
Το Υπουργείο Παιδείας Eurokinissi

Εκπαιδευτικοί στο πεδίο της επιμόρφωσης καλούνται να στηρίξουν τη σχολική κοινότητα να αναλάβει να καλλιεργήσει τη δημοκρατική και συμπεριληπτική κουλτούρα ώστε όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγόπουλων, να φοιτούν σε ένα ασφαλές συμπεριληπτικό σχολείο - Η προκήρυξη και η διαδικασία αίτησης.

Με τη μεγάλη εισροή μεταναστευτικών πληθυσμών από την περίοδο 2015-2016 και μετά, οι ελληνικές αρχές και οι τοπικές κοινωνίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με την τεράστια πρόκληση να διαχειριστούν την υποδοχή και τη φιλοξενία – προσωρινή ή μόνιμη – σημαντικού αριθμού μεταναστών και προσφύγων. Πέρα από την καταγραφή του νεοεισερχόμενου πληθυσμού, οι αρχές έπρεπε να μεριμνήσουν άμεσα για τη στέγαση, την τροφή, και την ιατρική φροντίδα αυτών των ανθρώπων.

Βασική και άμεση ανάγκη δημιουργήθηκε και στον τομέα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι αρκετές χιλιάδες μεταξύ των νεοεισερχόμενων ήταν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος (ΕΕΑ granted) με τίτλο ‘Συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά σχολεία‘, αναζητούνται έμπειροι και έμπειρες στο πεδίο της επιμόρφωσης εκπαιδευτικοί για να στηρίξουν τη σχολική κοινότητα να αναλάβει να καλλιεργήσει τη δημοκρατική και συμπεριληπτική κουλτούρα ώστε όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγόπουλων, να φοιτούν σε ένα ασφαλές συμπεριληπτικό σχολείο.

Προκήρυξη για προσλήψεις στα σχολεία

Αυτή την εβδομάδα άνοιξε μια πολύ σημαντική προκήρυξη για απασχόληση σε Ελληνικά Σχολεία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και γενικότερα στη διαδικασία ενσωμάτωσης παιδιών προσφύγων σε περισσότερα από 150 ελληνικά σχολεία.

Το έργο θα ξεκινήσει το φετινό σχολικό έτος και θα διαρκέσει μέχρι το σχολικό έτος 2021-2022! Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα θα απευθυνθεί σε σχολεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας.

Το τριετές πρόγραμμα «Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ζητά έμπειρους επιμορφωτές και επιμορφώτριες για να υποστηρίξουν τους διευθυντές και τις διευθύντριες, τους εκπαιδευτικούς τα παιδιά και τους γονείς τους, στην ενίσχυση του δημοκρατικού σχολικού πολιτισμού.

Πέρα από τα βασικά πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών που πρέπει οι εκπαιδευτές να τεκμηριώσουν λαμβάνεται υπόψη και το σεμινάριο “Κατάρτιση στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Το σεμινάριο εκτός του ότι προσμετράται στην προκήρυξη μοριοδοτεί με 2 μονάδες στις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Διαδικασία αίτησης

Οι υποψήφιοι για το μητρώο επιμορφωτών καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά:

1. Την σχετική αίτηση

2. Βιογραφικό σημείωμα σχετικό με τα απαιτούμενα προσόντα

3. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος

4. Αντίγραφα τίτλων, βεβαιώσεων, εξωφύλλων σε μορφή pdf, που να τεκμηριώνουν τα κριτήρια επιλογής

Μοριοδοτούμενη Κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Εκπ/ση για μαθητές με προσφυγικό – μεταναστευτικό υπόβαθρο

Το Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρει εξ αποστάσεως και ασύγχρονο μοριοδοτούμενο 7μηνο 408 ωρών επιμορφωτικό πρόγραμμα “Κατάρτιση εκπαιδευτικών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο”(μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας).Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης GoLearn.

Το πρόγραμμα είναι 7 μηνών, 408 δηλαδή όπως ορίζει ο νόμος για διορισμούς – προσλήψεις.

Αποτελεί το κορυφαίο σεμινάριο στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στην Ελλάδα το οποίο επιλέγουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, μόνιμοι, αδιόριστοι και αναπληρωτές. ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ (είναι μέσα στα χρονικά πλαίσια όπου ζητήθηκε να γίνουν οι αιτήσεις πέρυσι και πρόπερσι)

Δεν έχει εξετάσεις – Δεν έχει υποχρεωτικές παρακολουθήσεις – Είναι ασύγχρονο που σημαίνει πως εσείς διαβάζετε όποτε θέλετε καθώς δεν έχει υποχρεωτικές

Λαμβάνετε πιστοποιητικό επιμόρφωσης που αναγράφεται πάνω και η διάρκεια (από πότε έως πότε, 23/09/2019 – 23/04/2020)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα