Νέο αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση: Άλλαξαν αργά το βράδυ το url για το Webex

Νέο αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση: Άλλαξαν αργά το βράδυ το url για το Webex
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής (15/11) μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν ότι αλλάζει ο τρόπος πρόσβασης στο Webex. Προβλήματα με τη σύνδεση το πρωί της Δευτέρας (16/11).

Προβλήματα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καθώς το πρωί της Δευτέρας (16/11) αρκετοί μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν για άλλη μια φορά να συνδεθούν στην πλατφόρμα Webex.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Κυριακής (15/11) αποφασίστηκε να αλλάξει το url της πρόσβασης στην πλατφόρμα Webex, με πολλούς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν πως έλαβαν ενημέρωση αργοπορημένα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, είχε ως αποτέλεσμα το σύστημα να μην αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών, μάλλον επειδή δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα, μετά την αλλαγή του url.

Η ενημέρωση που λαμβάνουν από τα σχολεία τους, είναι πως πρόκειται για πανελλαδικό πρόβλημα και πως καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθεί το συντομότερο.

Το μήνυμα που έλαβαν στο e-mail τους οι γονείς το βράδυ της Κυριακής (15/11) προς ξημερώματα Δευτέρας (16/11), δηλαδή μερικές ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ήταν το εξής:

«Αγαπητοί κηδεμόνες Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη WebEx για εκπαιδευτικούς» έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα