Οι πιέσεις απέδωσαν: Σε "Μανώλης Γλέζος" μετονομάζεται το ΓΕΛ Νάξου

O Μανώλης Γλέζος
O Μανώλης Γλέζος EUROKINISSI

Στην υπόθεση του ΓΕΛ Νάξου έγινε το αυτονόητο. Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα μετονομαστεί σε Μανώλη Γλέζο.

Μετά από τις σχετικές μεγάλες πιέσεις, την πολύ μεγάλη συζήτηση που προέκυψε και το γενικότερο ντόρο το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να παρέμβει στο ζήτημα της μετονομασίας του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος.

Η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως τουίταρε τα εξής: " Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με @sofiazacharaki είναι να προχωρήσει η μετονομασία. Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του".

Από την πλευρά της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "Πέρασαν τέσσερις μήνες υπουργικής σιωπής. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο λαός και οι φορείς της Νάξου και των Κυκλάδων, να υπογράψουν εκατοντάδες προσωπικότητες του νησιού και να κατατεθεί -για πρώτη φορά μετά από πολλά, πολλά χρόνια- διακομματική ερώτηση, δέκα βουλευτών από 4 κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25) με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δήλωσή της (tweet) η υπουργός Παιδείας ενημερώνει πριν λίγα λεπτά ότι: «Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με τη Σοφία Ζαχαράκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία».

Είναι μια νίκη της τοπικής κοινωνίας που αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία. Είναι επίσης ένα μήνυμα συνεννόησης και στο Κοινοβούλιο, για πράγματα που είναι (δυστυχώς όχι για όλους...) αυτονόητα.

Όσο για το δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την υλοποίηση της απόφασης του Σχολικού Συμβουλίου, χρειάζεται να ζητήσουν συγγνώμη".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γλέζος, σχολεία, Κεραμέως
SHARE:

24Media Network