Σχολεία: Θα ανοίξουν με όλους τους μαθητές και αυστηρούς κανόνες

Σχολεία: Θα ανοίξουν με όλους τους μαθητές και αυστηρούς κανόνες
Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία Eurokinissi

Σε πλήρη σύνθεση θα γίνει η επαναλειτουργία των σχολείων και με αυξημένα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Τις επόμενες μέρες οι οριστικές αποφάσεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, ήταν η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των σχολείων, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.).

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα