Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν κτίρια του ΑΠΘ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν κτίρια του ΑΠΘ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Κεραμέως
Thesstoday.gr

Με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση οι φοιτητές απέκλεισαν τις εισόδους προς το ΑΠΘ.

Συνεχίζονται και αυτή την βδομάδα οι αντιδράσεις των φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Φοιτικοί Σύλλογοι έχουν περικυκλώσει κτίρια του πανεπιστημίου (πλην της Ιατρικής Σχολής, καθώς η πύλη συνδέεται με το ΑΧΕΠΑ) και καλούν σε αποκλεισμό του πανεπιστημίου, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Μεταξύ άλλων τονίζουν: «Καλούμε σε αποκλεισμό του ΑΠΘ τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη τις εργάσιμες ώρες. Καλούμε το σύλλογο των εργαζομένων καθώς και τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών στο ΑΠΘ να συμμετέχουν. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ πήραν την πρώτη απάντηση από το μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/1! Εάν νομίζουν ότι  με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων θα σταματήσουν τον αγώνα μας, για να μπορούν ανενόχλητοι να νομοθετούν με πρόσχημα την πανδημία, είναι βαθιά γελασμένοι!!! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης στις 28/1 σπάσαμε στην πράξη τον αυταρχισμό και τις απαγορεύσεις!».

Στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ οι φοιτητές ανήρτησαν ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγράφεται πως «οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες, παλεύουμε για μόρφωση, υγεία. Να ανοίξουν οι Σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας», ενώ κάνουν και κάλεσμα ενόψει του φοιτητικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δείτε τις φωτογραφίες του Thesstoday.gr:

Thesstoday.gr

Thesstoday.gr

 
Thesstoday.gr

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα